Éjszaka a derült tájakon is több helyen köd képződik. Szombaton többnyire erősen felhős vagy borult, párás, néhol ködös idő lesz, főként a magasabb hegyekben lesz napsütés.

A ködös tájakon éjszaka és szombaton is szitálás, ónos szitálás, hószállingózás előfordulhat, de szombaton délután, este elsősorban délnyugaton, délen helyenként eső, ónos eső is valószínű. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és -9 fok között alakul.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton általában -2 és +4 fok között várható.

Szombat estig a Kárpát-medence időjárását továbbra is anticiklon határozza meg, folytatódik a többfelé borult, helyenként ködös idő.

Időjárási helyzet Európában

  • Észak-Európa fölött ciklonok örvénylenek, amelyeknek hatására arrafelé többnyire erősen felhős vagy borult az ég, és főként a frontok mentén több helyen esik az eső, az északabbi és keletebbi tájakon havazik.
  • Sekély ciklon helyezkedik el a Pireneusi-félsziget térségében, emiatt ott a több-kevesebb napsütés mellett gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, és záporok, néhol zivatarok alakulnak ki.
  • Ugyanakkor a Brit-szigetektől Közép-Európán át egészen a Balkán-félszigetig anticiklon húzódik. Területén borult, párás, néhol tartósan ködös, valamint derült, napos vidékek egyaránt előfordulnak.
  • Számottevő csapadékról nem érkezik jelentés, de a borult, ködös területeken szitálás, ónos szitálás, hószállingózás előfordul.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk északkeleti részén többnyire 0 és -9, középen 1 és 8 fok között változik. A legenyhébb idő délen, délnyugaton van, ahol a kora délutáni órákra 10 és 18 fok közé melegszik fel a levegő. 
Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...