A gyengén vagy közepesen felhős ég mellett pénteken is több órára kisüt a nap, és helyenként záporok, hózáporok is kialakulnak. Éjszakára a déli és nyugati országrészben átmenetileg megnövekszik a fátyolfelhőzet, a délnyugati határszélen meg is vastagszik. Az északnyugati szél napközben időnként megerősödik.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -6 és +1 fok között alakul.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 3 és 7 fok között valószínű.

Péntek estig továbbra is hideg és többnyire száraz levegő áramlik észak felől a Kárpát-medencébe, kisüt a nap, de záporos vegyes halmazállapotú csapadék helyenként kialakulhat.

KORÁBBAN ÍRTUK

MNB: Indulhat a Wáberer Biztosító Minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítása

Az MNB értesítette a Wáberer Biztosítót Minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítási pályázata pozitív elbírálásáról. A konstrukció forgalmazása így akár azonnal indulhat.

Az MNB szigorú elvárásokat támaszt a biztosítók felé a távmunka miatt

Az MNB új ajánlása szigorú elvárásokat fogalmaz meg a pénzügyi intézmények és – a járvány miatt egyre nagyobb számú – távmunkázó munkavállalóik, illetve szerződéses partnereik közti digitális kommunikáció kialakítására, hitelesítésére és folyamatos kontrolljára vonatkozóan.

Időjárási helyzet Európában

  • A nyugodtabb időjárásért felelős magasnyomás csak az Ibériai-félsziget déli részén, illetve az Alpoktól északra található, de ez utóbbi hatása még Dél-Skandináviában és a Földközi-tenger középső részén is érezteti hatását.
  • Kontinensünk más részein ciklonok, illetve frontok teszik változékonnyá az időjárást. A Kelet-európai-síkság felett frontzóna hullámzik, ami mentén több száz kilométer szélességben felhős az ég, és sokfelé esik az eső.
  • Ugyancsak sok helyen volt csapadék az Alpokban, de ez még a szerdán ott elhelyezkedő, csütörtökre már feloszló frontból származott.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet az Atlanti-óceán partvidékén, illetve a 45. szélességi körtől délre általában meghaladja a 10, Dél-Spanyolországban a 20 fokot.
  • Az Alpoktól északra és keletre ennél hidegebb van, Moszkvától keletre és Skandináviában egész nap fagypont alatt marad a hőmérséklet, de az Ural előterében néhol -10 foknál is hidegebb van a nappali órákban.
Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...