Kövesse Facebook oldalunkat!

A köd, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet a nyugati határ közelében kora délutánig makacsul tarthatja magát, másutt ugyanakkor sok napsütésre, száraz időre lehet számítani a kevés fátyolfelhő mellett.

Éjszaka újból többfelé képződik párásság, illetve köd, az Alpokalja térségében vastag, kiterjedt ködréteg kialakulása valószínűsíthető, amely hétfőn is csupán kora délutánra szűnhet meg teljesen. Hétfőn a napsütés mellett már több és vastagabb lehet a fátyolfelhőzet. A délies szél helyenként megélénkül.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 5 és 12 fok között alakul, de a hidegre hajlamos helyeken ennél több fokkal alacsonyabb értékeket mérhetnek.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn zömmel 18 és 24 fok között várható, a nyugati határ közelében lesz a hidegebb, de az Alföldön 25, 26 fok is lehet.

KORÁBBAN ÍRTUK

A novemberi nyugdíjjal párhuzamosan érkezik a nyugdíjprémium és a nyugdíj-kiegészítés

A magyar gazdaság növekedésének köszönhetően már harmadik éve részesülhetnek nyugdíjprémiumban az idősek, a juttatás idén minden eddiginél magasabb összegű lesz - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szerdán Szegeden.

Schaub Erika: A nyugdíjas életről él egy mesebeli kép a fejünkben, de azt meg...

Csak minden ötödik magyar gondol rá pihenésként vagy megérdemelt jutalomként

A Kárpát-medence időjárását hétfő estig az említett magasnyomás határozza meg.
Időjárási helyzet Európában

Kontinensünk időjárásának túlnyomó részét – a teljes Mediterráneumot, a Földközi-tenger vidékét és Közép-Európát beleértve – egy nagy kiterjedésű anticiklon alakítja.

  • Területén napos, csapadékmentes, az évszakhoz képest enyhe az idő.
  • A hajnali órákra ugyanakkor több helyen képződik köd, amely napközben helyenként csak lassan oszlik fel. A felsorolt területeken jórészt 20 fok felett alakul a csúcsérték, de az Ibériai-félszigeten, valamint Franciaország délnyugati tájain a 30 fokot is eléri, sőt Cordobában 34 fokot mérnek.
  • Éles hőmérsékleti különbség alakult ki Európa nyugati partjai, valamint az 55. szélességi fok mentén. Ettől északra, északnyugatra jóval hűvösebb az idő, a hőmérséklet többfelé a 10 fokot sem éri el, de fagypont alatti csúcshőmérséklet még csak Svédország északi tájain van.
  • A két légtömeget elválasztó hullámzó frontrendszer felhőzetéből helyenként jelentős – mintegy 15-30 mm – csapadék hull. 

Nyitókép: Unsplash.

Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...