Kövesse Facebook oldalunkat!

Kiváló pénzügyi eredménnyel zárta az elmúlt félévet a nemzetközi Generali Csoport. A működési eredmény 2,7 milliárd eurót tett ki (+7,6%), míg az adózott eredmény kiemelkedően dinamikus növekedést produkálva elérte az 1,8 milliárd eurót. (+34,6%).

Halló, itt Trieszt: Jó félévet zárt a Generali!

A több mint 60 országban tevékenykedő Generali Csoport kiemelkedően lendületes bővüléssel zárta 2019. első félévét, ezzel tovább erősítve stabil tőkepozícióját.

A működési eredmények terén felmutatott növekedés a vállalatcsoport minden üzletágban elért fejlődésének eredménye.

A vállalatcsoport adózott eredménye elérte az 1,8 milliárd eurót, mely magában foglalja az időközben megszüntetett tevékenységek eredményét is. Ezekkel korrigált adózott eredmény pedig 1,3 milliárd euróra nőtt (+6,4%).

Az élet üzletág nettó bevétele jelentős növekedést produkálva (+29,5%) elérte a 7,4 milliárd eurót, a technikai tartalékok pedig 358 milliárd eurót (+4,3%) tettek ki. A bruttó díjbevétel 35,7 milliárd euró volt (+1,8%) köszönhetően mind az élet- mind a vagyonbiztosítási üzletág pozitív teljesítményének.

Philippe Donnet
Philippe Donnet

A vagyonkezelés üzletág adózott eredménye szintén dinamikusan nőtt (+22%) és elérte a 133 milliárd eurót, melyen belül a harmadik-fél számára végzett vagyonkezelés volumene 102 milliárd euróra nőtt.

A combined ratio 91,8%-kal továbbra is kitűnő szinten áll, az életbiztosítási új üzletek megtérülési rátája (NBV) pedig 4,4%-ot tett ki. A vállalatcsoport tőkehelyzete továbbra is stabil, az előzetes szolvencia ráta (Preliminary Regulatory Solvency Ratio) 209%.

Ezek az eredmények megmutatják a Csoport képességét, ahogyan fenntartható pénzügyi és ipari értéket teremt minden érintett számára. Az első félév ráerősített – a hároméves – „Generali 2021” nevet viselő stratégiai tervünk eredményes és fegyelmezett végrehajtására az összes üzleti szegmensben.

A Generali napjainkban egyre inkább egy globális biztosítási és vagyonkezelési csoport. Kiváló szakértelemmel rendelkezünk az élet és a P&C szegmensekben. Megkülönböztetett szakértelemmel bírunk a vagyonkezelésben, amely lehetővé teszi számunkra, hogy sikeresen vegyük az ágazatban a verseny során jelentekző kihívásokat, mindezt azért, hogy ügyfeleinknek életre szóló partnerré váljunk.

– kommentálta a friss gazdasági eredményeket a Generali Csoport vezérigazgatója, Philippe Donnet.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...