Kövesse Facebook oldalunkat!

Több száz kilométert fut a Góbi sivatagban, extrém időjárási körülmények között Lubics Szilvia. Az egyik leghíresebb magyar ultramaratonista ugyan egyedül néz szembe az Ultra Gobi versennyel, mégsem lesz teljesen egyedül: támogatói egy applikáció segítségével vele tarthatnak. A „Lépjünk együtt a beteg gyermekekért!” akcióban a közösen megtett lépésekkel a beteg gyerekeket támogatják majd.

400 kilométeres táv pár óra alvással a sivatag közepén

Elképesztő vállalást tett Lubics Szilvia: az ultramaratonista részt vesz az Ultra Gobi elnevezésű versenyen – jelentette be a hosszútávfutó és támogatói. A 400 kilométeres, külső segítség nélkül teljesítendő non-stop futás az egyik legkeményebb kihívás, amivel futó szembenézhet. A futás a Góbi sivatag úttalan útjain vezet végig. A szintidő ugyan bő hat nap, ám az ottani körülmények miatt a résztvevők csak pár órát tudnak aludni a verseny alatt. Noha vannak frissítőpontok, a futók ételüket, italukat és az extrém körülményeknek megfelelő ruházatukat is maguk cipelik.

Minden szempontból ez lesz életem »leg« futóversenye. Ez a leghosszabb megmérettetés, amin valaha indultam, ráadásul önellátó, önnavigációs kihívásról van szó. Ha mindez nem lenne elég, a versenyt egy etapban kell teljesíteni, nehéz terepen, magaslaton és szélsőséges időjárási körülmények között. Hatalmas próbatétel lesz fizikailag is, és arra is kíváncsi vagyok, lelkileg hogy kezelem majd a napokig tartó magányt a kialvatlanságot és a szélsőséges körülményeket.

– mondta a versenyről Lubics Szilvia.

Több mint egy egyszerű kis futás

A legkemésebb és legkülönlegesebb futási élmény, amiről eddig hallottunk. 

Mivel ennyire különleges terepről van szó, azt várom, hogy ez lesz életem legkeményebb, de egyben legkülönlegesebb futóélménye is. Épp ezért úgy éreztem, hogy ezzel a kihívással másnak is szeretnék élményt szerezni. A nehéz órákban ráadásul nekem is erőt adhat majd, ha arra gondolok, hogy mindez nem csak rólam szól.

– emelte ki Lubics Szilvia a verseny jótékony céljairól.

Az Ultra Gobin való részvétellel az ultramaratonista ugyanis szeretné felhívni a figyelmet azokra a súlyosan beteg gyerekekre, akik számára a világ és a sport örömének a felfedezése sok esetben közel lehetetlen. Az élmények számukra sokszor mindennél többet jelentenek, és nagyban hozzájárulnak gyógyulásukhoz is. A futó és támogatói épp ezért úgy döntöttek, hogy a felkészüléssel és a futással egy időben virtuális gyűjtést rendeznek egy a beteg gyerekeknek élményeket kínáló civil szervezetnek.

Segítség, közös erővel

Az adományozáshoz ráadásul most még anyagi „befektetésre” sincs szükség, azt bárki megteheti pusztán azzal, ha Lubics Szilviával közösen készül a versenyre.

  • A CHERRISK CherryGO nevű applikációjának letöltésével ugynis bárki pontokat (pontosabban cserkókat) gyűjthet azzal, ha mozgásban van (például sétál, fut vagy biciklizik) ezeket pedig a jótékony célra is fordíthatja.
  • A cserkókat ugyanis 200 forintot érő „Lépjünk együtt a beteg gyermekekért!” kuponokra lehet váltani. Amennyi virtuális forintot összegyűjtenek a résztvevők, annyi valódi forintot fog átutalni a CHERRISK egy gyermekeket segítő civil szerveztnek.

A CHERRISK életében indulásunk óta kiemelt szerepet kap a közösség és a jótékonykodás, épp ezért nagyon örülünk, hogy egy közös célért együtt tehetünk Szilvivel. Új applikációnknak hála ráadásul most tényleg mindenki részese lehet egy kicsit az Ultra Gobinak, és együtt, közösen tehetünk valamit, amitől jobb lesz a világ.

– mondta az együttműködésről Kurtisz Krisztián, a CHERRISK ügyvezetője.

Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...