Kövesse Facebook oldalunkat!

Egyelőre még nem kötelező Magyarországon – az autókhoz hasonló módon – kötelező vízi jármú felelősségbiztosítást kötni a hajókra, július elsejitől viszont az lesz – közölte Lambert Gábor, a Magyar Biztosítók Szövetségének kommunikációs vezetője a Biztosító Magazin megkeresésére szerdán.

A hajók felelősségbiztosításáról biztosításszakmai körökben már régóta keringenek hírek, de egyértelmű álláspontora eddig senki sem helyezkedett.

A 2017-ben kihirdetetett nemzetközi egyezmény értelmiben – amihez egyébként korábban Magyarország is csatlakozott – a belvízi hajóközlekedésben résztvevő és gazdásági célú (pl. teher-, vagy üzletszerűen személy szállító) vízi járműnek 2019. július 1-től kell majd rendelkezniük felelősségbiztosítással

– közölte Lambert Gábor.

Az utasokra a felelősésgiztosítás nem vonatkozik, az Ő biztosításukat más módon kell intézni, például köthetnek utasbiztosítást is – amennyiben külföldre utaznak.  

Eddig ajánlott volt

A felelősségbiztosítás megléte a hajók esetében eddig ajánlott volt, idehaza főleg tavi hajókra és a folyami hajókra lehetett megkötni. Egyes biztosító tásaságok egyébként jelenleg is kínálnak kedvezményes megoldásokat.

Photo by Billeasy on Unsplash

Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...