Kövesse Facebook oldalunkat!

A világ legsikeresebb pénzügyi tanácsadói ügyfélkörüket ajánlások útján bővítik. Hogyan lehetséges ez? Melyek azok a módszerek, amelyeket Magyarországon is sikeresen lehet alkalmazni? Sandro Forte, a világ vezető biztosítási trénere februárban Budapesten tart tréninget, ami most először publikusan kerül meghirdetésre, így bárki részt vehet rajta – közölte Király Márta a Siker Mesterkurzus hazai nagykövete.

Vajon álom-e a heti 10 sikeres ügyféltalálkozó?

Ahhoz, hogy valaki sikeres pénzügyi tanácsadóvá tudjon válni, elengedhetetlen a megfelelő aktivitás. Fontos, hogy legalább hetente tíz ügyféltalálkozó jöjjön létre, amennyiben valaki tartós sikereket szeretne elérni a szakmában. – kezdi bevezetőjét Király Márti a Success Masterclass program hazai nagykövete.

Vitathatatlan, hogy a különböző felmérések és tapasztalatok szerint a sikerarány a jól előkészített ajánlásokból a legmagasabb. Többször találkoztam már azonban olyan problémával, hogy maguk a tanácsadók sok félelemmel rendelkeznek önmagukon belül azzal kapcsolatban, hogy ajánlást kérjenek az ügyféltől. „Mit fog gondolni az ügyfél?”, „Mi lesz, ha az ügyfelek megint nemet mondanak és elutasítanak?” „Az ügyfélnek már úgyis van rossz tapasztalata ezzel kapcsolatban” és még sorolhatnám. Előfordul, hogy úgy döntenek, hogy inkább nem is kérnek. Egy korábbi blogbejegyzésben már írtunk a szokásaink hatalmáról, valamint arról, hogy a célok helyes felállításának milyen komoly szerepe van a siker elérésében. Az ügyféltalálkozók szervezésénél, az ajánlások kérésénél hasonlóan kell eljárnunk, sokat kell gyakoroljuk, hogy készségszintre tudjon fejlődni. teszi hozzá Király Márti, aki egy kiadós burnout után tért vissza a pénzügyi szakmába.

Hogyan juthatunk pénzügyi tanácsadóként minőségi ajánlásokhoz?

„Kedves Ügyfél, köszönöm a bizalmát, hogy engem választott pénzügyi tanácsadójának. Szeretném megkérdezni, hogy elégedett-e az eddigi szolgáltatásaimmal?  – ezután várd meg a választ – Nagyszerű! Van olyan barátja, rokona, aki ön szerint hasznosnak találná a velem való találkozást?”

Karrierének kezdetén Sandro Forte – Anglia egyik legsikeresebb pénzügyi tanácsadója – is ezt a módszert használta az ajánláskérésre, mivel neki is ezt tanították, azonban átütő sikereket sajnos nem ért el vele.

Azt tapasztalta, hogy az ügyfeleket váratlanul éri az ajánláskérés, a második találkozón még nem számítanak ilyen jellegű kérdésre. Így könnyen előfordul, hogy legtöbben úgy reagálnak hogy „hirtelen nem jut eszembe senki”. Az egyik kulcs, hogy az ügyfelet megfelelően fel kell készíteni arra, hogy majd ajánlást fogunk kérni .

Sandro Forte 29 éve kizárólag ajánlások útján bővíti ügyfélkörét és vált Anglia egyik legsikeresebb pénzügyi tanácsadójává. Módszerének alapelvei a következők:

  • Már az első találkozás alkalmával megemlíti, hogy ügyfélkörét ajánlások útján bővíti és a későbbiek folyamán fog majd ajánlást kérni.
  • Kizárólag azoktól kér ajánlást, akik megbíznak benne annyira, hogy szerződést kössenek vele.
  • Nem egy hosszú listát kér, hanem csak néhány nevet.
  • Lista helyett a személyes bemutatást preferálja, a kettő közötti hatékonyságban óriási a különbség.

Sandro az ügyfelektől kapott személyes bemutatásokon kívül nagy hangsúlyt helyez arra, hogy más szakmabeliekkel stratégiai együttműködést hozzon létre, az elmúlt években egy nagyon hatékonyan működő hatásközpont network-öt épített ki. Ez egy összetett folyamat, aminek első lépéseként azt javasolja, hogy pontosan fogalmazzuk meg, hogy például miben vagyunk másak versenytársainkhoz képest, aminek túl kell mutatnia a „jó szolgáltatást akarok nyújtani” vagy „számomra az ügyfeleim a legfontosabbak” típusú válaszokon.

Sandro Forte a Siker Mesterkurzuson részletesen ki fog térni a személyes bemutatás módszereire és nem csak arról fog beszélni, hogyan töltsük meg okosan a naptárunkat, hanem azt is, hogyan helyezzük át a fókuszt az „Ismer valakit? ” jellegű megközelítésről azon személyek megcélzására, akik valódi értéket hoznak a vállalkozásunknak.

– magyarázza Király Márti, aki fog egy külön előadást tartani a kétnapos tréning során.

Magyarországra jön a Siker Mesterkurzus: nyitott tréninget tart Sandro Forte, a világ vezető biztosítási trénere

Sandro Forte

Ha kíváncsi vagy rá hogyan tudnál még több ajánláshoz jutni, és biztosítási tanácsadóként még sikeresebb lenni, ha szeretnél többet megtudni arról, hogyan sikerült Király Mártinak túljutni egy burnouton és mára az egyik legsikeresebb női tanácsadóvá válni a szakmában, akkor gyere el február 4-5-én a budapesti Siker Mesterkurzusra! A részletekért kattints ide

A tréningen azt is megtudhatod, hogy a tanultakat hogyan lehet a leghatékonyabban átültetni a gyakorlatba, hogyan működnek a különféle sikertechnikák a hazai piacon. A Siker Mesterkurzuson Sandro Forte szavait Király Márti fogja tolmácsolni és számos praktikus  tapasztalatot fog megosztani a különböző ötletekkel, módszerekkel kapcsolatban.

És ha mindez nem volna elég, Sandro Forte garanciát vállal és ad arra, amit tanít. Ha a képzést követő 90 napban mindent alkalmazol és nem növekedik a teljesítményed 30 %-al, akkor visszakapod a befizetett részvételi díjat!

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...