Kövesse Facebook oldalunkat!

A látás és a láthatóság fontosságára figyelmeztető országos közlekedésbiztonsági kampány indult szerdán; a részt vevő gépjárművezetők térítésmentesen vizsgáltathatják át autójuk világító berendezéseit, gumiabroncsait és ellenőriztethetik a látásukat.

A Látni és látszani című akció december 7-ig tart

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata a rendőrség honlapján azt írta: a „Látni és látszani” című akció december 7-ig tart.

A kampányban arra ösztönzik a gépjárművezetőket, hogy éljenek a felkínált lehetőségekkel, vagyis vizsgáltassák át az autójuk világító és fényjelző berendezéseit, gumiabroncsát, valamint ellenőriztessék a látásukat. A vizsgálatokon megjelent gépjárművezetőknek a kampányhoz csatlakozó szervizek külön lapot adnak át, amely igazolja, hogy a sofőr a vizsgálaton részt vett és ott a járműve megfelelt a jogszabályokban előírtaknak.

Idén a kampány kiegészítéseként a járművezetés közbeni mobiltelefon-használat szabálykövető módjára is figyelmeztetnek.

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság az X-Meditor Kft.-vel közösen indított közlekedésbiztonsági kampánya már 2012 óta hívja fel a figyelmet a látás és láthatóság kiemelt fontosságára és az egyén szerepére a baleset-megelőzésben.

A „Látni és látszani” kampány folyamatosan frissülő információi az esemény hivatalos weboldalán és, Facebook-oldalán a www.baleset-megelozes.eu weboldalon is megtalálhatóak – olvasható a közleményben.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...