Kövesse Facebook oldalunkat!

A 4 százalékos gazdasági növekedést Magyarország tartani tudja, így a következő években érdemi felzárkózást fog végrehajtani a nyugati gazdaságokhoz – mondta Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön Budapesten, az Exim díjátadó gáláján.

100 milliárd euró felett a hazai export

A Magyar Export-Import Bank (Eximbank) és a Magyar Exporthitel Biztosító partnereinek szóló díjak átadásán Magyar Levente emlékeztetett: az elmúlt két negyedévben a gazdasági növekedés közelebb volt az 5 százalékhoz, mint a 4-hez.

  • A magyar export volumene tavaly meghaladta a 100 milliárd eurót, ami történelmi rekord – hívta fel a figyelmet az államtitkár, aki úgy fogalmazott, hogy “innen csak előre van”, azt szeretnék, hogy a következő években a kivitel mértéke tovább bővüljön.
  • Az Eximbanknak és partnereinek egyre több céget sikerül bevonniuk a finanszírozásba, soha nem volt annyi kis- és középvállalati ügyfelük, mint az elmúlt negyedévben – mutatott rá Magyar Levente.
  • Új program indul a sikeres magyar élelmiszeripari cégek segítésére annak érdekében, hogy az “alapvető magyar adottságokra” épülő ágazat tovább tudjon fejlődni.

Urbán Zoltánról, az Eximbank tavaly elhunyt vezérigazgatójáról megemlékezve a parlamenti államtitkár elmondta: példakép volt mind emberségben, mind a szakértelem terén, és az is marad.

Az ügyfelek legnagyobb része a KKV szektorból került ki

Jákli Gergely, az Exim új vezérigazgatója az eseményen elmondta: tavaly 336 milliárd forintnyi új hitelt helyeztek ki, ebből 206 milliárdot a gálán résztvevő pénzintézetek segítségével. Hozzátette, hogy 33 pénzügyi intézettel – 24 hitelintézettel és 9 lízingcéggel – állnak kapcsolatban, tavaly év végéig pedig összesen 1377 ügyfelük volt, közülük 1160 kkv.

Az Urbán Zoltán-emlékdíjat Tóth Attila a CIB Bank Zrt. vezető kereskedelem-finanszírozási tanácsadója vette át a gálán, aki az indoklás szerint tavaly a legnagyobb darabszámban kötött Eximbank által refinanszírozott szerződést.

Ők nyertek díjakat

Az Exim legtöbb hitelt folyósító hitelintézeti partnerének díját a tavalyi tevékenység alapján a Raiffeisen Bank kapta, a legtöbb kkv-ügyfelet finanszírozó hitelintézet díj a CIB Banké, a leggyorsabban bővülő hitelintézeti partner díj a Polgári Banké, a legtöbb lízing szerződést megkötő refinanszírozási partner díj a Merkantil Banké lett.

Fotó: MTI.

Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...