Kövesse Facebook oldalunkat!

A múlt évben 3205 lakást adtak el EU-n kívül élő állampolgároknak, minden második ilyen vevő kínai állampolgár volt. Gadanecz Zoltán, a GDN Ingatlanhálózat alapító-tulajdonosa szerint ez a trend a következő időszakban tovább erősödhet.

Az utóbbi három évben rengeteget változott a külföldi ingatlanvásárlók összetétele Magyarországon

Míg korábban a fővárosban inkább az angol állampolgárok, a Balatonnál és a nyugati országrészben a németajkúak érdeklődtek jelentős számban, mára színesebbé vált a paletta.

Egyre több a francia és kínai vásárló a piacon

Nagyot ugrott a francia vásárlók száma, jelentős számú kínai fektet ingatlanba és egyre több országból érkeznek érdeklődők a magyar ingatlanpiacra. Újdonság, hogy már nemcsak az V. kerületben, hanem a VI., VII., VIII., IX., XIII. és XIV. kerületben is keresnek ingatlanokat a külföldiek.

Gadanecz Zoltán, a GDN Ingatlanhálózat alapító-tulajdonosa szerint ez azért van, mert a környező országokhoz képest még mindig kedvezőek az árak a magyar piacon.

Ami nagyon érdekes, hogy 2017-ben 3205 darab lakást adtak el összesen EU-n kívül élő külföldi állampolgároknak, akiknek a fele kínai. És ez a szám folyamatosan nő.

– fogalmazott a szakember.




A tőkeerős kínai vállalkozások ingatlanba fektetnek

A jelenséget Gadanecz azzal magyarázta, hogy a jól futó vállalkozásokat irányító kínaiak tőkeerősek, a pénzüket pedig ingatlanba fektetik, amit vagy kiadnak, vagy egyszerűen lezárják és várják a lehetőséget a hasznosításra.

Egyre gyakrabban előfordul az is, hogy egyáltalán nincs vállalkozása Magyarországon a vásárlónak, mivel kínai ingatlanos cégek már nemzetközi szinten is értékesítenek portfoliókat, melyben szerepelnek hazai ingatlanok. Többek közt a GDN Ingatlanhálózat is kapcsolatban áll olyan kínai tulajdonosi körű vállalatokkal, amelyek jövedelmező befektetéseket kereső ügyfeleiknek ajánlják hazánkat.

Van egy mondás, hogy ha túl sok tojásod van, ne tartsd egy kosárban, mert ha leesik, eltörik az összes. Ezért szeretnek több országban ingatlant vásárolni. Az is szívesen jön ide, akinek nincs itt semmilyen üzleti érdekeltsége. Egyszerre akár két-három ingatlant is vásárolnak, ez lehet belvárosban, lehet agglomerációban, lehet Budán. Nem eszerint keresnek elsősorban, hanem azt nézik, hogy a megtérülése, az üzemeltetése milyen lehet.

– mondta Gadanecz Zoltán.

A nemzetközi érdeklődés fókuszában

A GDN Ingatlanhálózat felkészült a nemzetközi érdeklődésre és már kínai és orosz nyelven is elérhetőek ajánlataik az angol és a német mellett. Terveik között szerepel, hogy nyitnak az egyelőre kevésbé jelentős, de növekvő számú, skandináv vásárlók felé is. Érezhetően nő a francia érdeklődők száma is, de ők egyelőre többnyire Romániában kötnek ki, ott vásárolnak nagy arányban ingatlant.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...