Kövesse Facebook oldalunkat!

Valótlan életbiztosítási szerződéseket kötött több mint 90 ügyféllel egy magyar biztosításközvetítő. A menekülésben lévő nőt az Egyesült Királyságban fogták el a brit hatóságok és tegnap adták át a magyar rendőrségnek – írta a Police.hu.

A hamis szerződések megkötését a jutalékszerzés motiválta

A közvetítő 27 millió forint értékben követett el csalást, amivel több biztosítótársaságot is megkárosított: alkalmanként 28-30 ezer forintos havidíjra kötött valótlan életbiztosítási szerződéseket budapesti, illetve pest környéki ügyfelekkel. Az első pár hónapot még befizette, majd – miután megkapta a jutalékot a biztosítóktól – nem fizette tovább a díjakat.

Az ilyen esetek elkerülése érdekében a biztosító társaságok egy ideje már új jutalékszabályzatokat léptettek életbe. Egyes életbiztosítások jutalékát már csak akkor fizetik ki az ügynöknek vagy az alkusznak, ha a biztosítási díjat az ügyfél már egy vagy több éve fizeti.

A nő ellen a BRFK Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály nyomozói folytatnak eljárást csalás bűntette és hamis magánokirat felhasználás vétsége miatt – írta a Police.hu.

Nyitókép: Pexels

Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...