Kövesse Facebook oldalunkat!

Jelentősen, a korábbi 3,4 százalékról, 5,4 százalékra emelkedett a babakötvény hozama februártól. A kiemelkedő kamatot azok kaphatják, akik a Magyar Államkincstárnál Start-értékpapírszámlát nyitnak és babakötvényt jegyeznek – mondta Hornung Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium pénzügyekért felelős államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Évről évre egyre többen vásárolnak babakötvényt, köszönhetően annak, hogy ez egy tőke- és hozamgarantált, hosszú távú befektetési forma

Az NGM adatai szerint 2017-ben mintegy 25 ezer új Start-számlát nyitottak, amely 9 százalékkal több, mint 2016-ban. A családtagok által teljesített átlagos befizetések tavaly 55 ezer forintra emelkedtek.

Az államtitkár elmondta, hogy minden Magyarországon született gyermeknek az állam 42 500 forint értékű életkezdési támogatást nyújt, idéntől pedig az életkezdési támogatást, a babakötvényt és az anyasági támogatást már a 2017. június 30. után külföldön született és külföldön élő magyar gyermekek után is igénybe lehet venni.

Mindent a demográfiai mutatók javítása érdekében

Hornung Ágnes megjegyezte, hogy a kormány további lépéseket is tett a demográfiai mutatók javulásáért, a magyar népesség növekedéséért, példaként említette a bölcsőde programot, továbbá, hogy

A lakáshitelt felvevő családoknál a harmadik vagy további gyermek születése után az állam a hitel összegéből elenged 1-1 millió forintot.

Ezeknek a lépéseknek a pozitív hozadéka a gazdaság növekedése és a fenntartható nyugdíjrendszer – fűzte hozzá.

Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...