Kövesse Facebook oldalunkat!

41 százalékkal – 18,59 milliárd forintra – emelkedett a CIG Pannónia biztosítási díjbevétele az előző év első három negyedévéhez képest – áll a biztosító nemzetközi számviteli szabályok szerint készített, legfrissebb gyorsjelentésében.

Továbbra is lendületben a CIG Pannónia Biztosító

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. a mai napon közzétette a nemzetközi számviteli szabályok szerinti, konszolidált, nem auditált jelentését a harmadik negyedéves pénzügyi adatokkal. A jelentésből kiderül, hogy a biztosító mindkét üzletága bővült:

  • A nem-életbiztosítási szegmens 71 százalékos IFRS szerinti díjbevétel növekedést ért el. 
  • Az életbiztosítási szegmens díjbevételei 27 százalékkal növekedtek 2016 első három negyedévéhez képest.
  • A biztosító összességében 18,59 milliárd forintra növelte biztosítási díjbevételeit.

Mind az élet-, mind pedig a vagyonbiztosítási üzletágban jelentősen növekedtek az új szerzések

  • ÉLET SZEGMENS:saját hálózat által értékesített állomány új szerzése 2017. első harmadában 20 százalékkal volt magasabb, mint egy évvel korábban. A független csatorna teljesítménye 35 százalékkal javult, a banki csatorna eredménye pedig tízszeresére növekedett. Összességében az első három negyedéves életbiztosítási új szerzés 2,045 milliárd forint, 64 százalékkal több, mint az összehasonlító periódus értékesítési eredménye.
  • NEM ÉLET SZEGMENS: Az új szerzés itt 38 százalékkal növekedett 2016 első három negyedévéhez képest.

Pár szóban a fontosabb pénzügyi mutatók alakulásáról

  • 2017. első három negyedévében a CIG Pannónia teljes átfogó jövedelme 2,268 milliárd forint nyereség lett.
  • Az egy részvényre jutó eredmény 36,7 Ft az első három negyedévben, mely az előző év azonos időszakában még mindössze 7,5 Ft volt.
  • A saját tőke a 2016. év végi 3,971 milliárd forintról 8,357 milliárd forintra – 110 százalékkal – növekedett 2017-ben, amelyhez a pozitív eredmény mellett a Pannónia biztosítók beolvadása és a kamatozó részvény átalakítása is jelentősen hozzájárult.
  • A CIG Pannónia Szolvencia II szerinti konszolidált tőkemegfelelése 2017 második negyedévének végén 232 százalék volt , tehát jelentősen meghaladta a Felügyelet által elvárt – 50 százalékos volatilitási puffert is tartalmazó – 150 százalékos szintet.
  • Az egyedi, Szolvencia II szerinti tőkemegfelelés a harmadik negyedév végén a CIG Pannónia Életbiztosító esetében 253%, a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosítónál pedig 184%.

Tetszett a cikk? Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...