Kövesse Facebook oldalunkat!

Vadonatúj, tisztán elektromos üzemű tanulmányautóról rántották le a leplet a Honda munkatársai a 2017-es Frankfurti Autószalonon. Az Urban EV Concept névre keresztelt jármű teljesen új platformra épül, ami a Honda jövőbeni, akkumulátoros modelljeinek alapját is adja majd.

Külső megjelenés

A Honda Urban EV Concept egyszerű, szofisztikált karosszériája elképesztően fejlett hajtásláncot rejt. Alacsony, széles építésmódjának köszönhetően erőtől duzzadó, kiváló útfekvésű autó benyomását kelti, ami sportos vezetési élményt nyújt tulajdonosának. A különleges, kék háttérvilágítású Honda-embléma nem csak a tanulmányautó sajátja, ez a díszítőelem a jövő elektromos Hondáin is megjelenik majd. Az autó orr-részére, a fényszórók közé interaktív, többnyelvű, digitális kijelzőt helyeztek a Honda mérnökei, melynek révén a vezető üdvözölheti a többi közlekedőt, tanácsokat adhat számukra vagy veszélyekre figyelmeztetheti őket. 

  

Belső kialakítás

A karcsú A-oszlopoknak hála a vezető látómezeje páratlanul széles, a hatalmas szélvédő pedig olyan hatást kelt, mintha a teljes frontrészt kitöltené. Rendhagyó módon helyezték el a töltőkábel csatlakozóját is – ez a motorháztetőn kapott helyet. 

A műszerfalon csupán néhány gomb sorakozik, a főszerep a panorámahatást keltő, ajtókra is átnyúló digitális kijelzőé. 

A Honda Urban EV Concept négyszemélyes utastere lounge hangulatot áraszt. Első ülései szemet gyönyörködtető, természetes hatást keltő, szürke kárpitozást kaptak, míg a háttámlákon, a könyöktámaszokon és a műszerfalon rendkívül érdekes, kortárs stílusban fogant fabetétek figyelhetők meg.

  
 

Honda Automated Network Assistant rendszer

A Honda Urban EV Concept nemcsak a közlekedést, hanem a hétköznapokat is megkönnyíti. A Honda Automated Network Assistant fedélzeti rendszer afféle személyi asszisztensként működik, azaz folyamatosan figyeli a pilóta viselkedését, illetve „érzelmeit”. Később – a tanultakat felhasználva – döntéseket hozhat, illetve ajánlásokat tehet a vezető számára.

Honda Power Manager

Az elektromos közműhálózatok és járművek, valamint otthonok és irodák közötti szabályozott energiaelosztás új lehetőségeket tartogat az EV-k tulajdonosai számára. A Honda által fejlesztett Power Manager Concept segítségével még hatékonyabbá tehető az áram tárolása és felhasználása, sőt a tulajdonosok eladhatják megújuló energiaforrásaikból (pl. napelem) származó energiájukat a szolgáltatóknak.

 
 

Tetszett a cikk? Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...