Kövesse Facebook oldalunkat!

Tavaly 3,6 százalékkal nőtt az Uniqa Biztosító Zrt. díjbevétele az előző évhez képest, a  biztosítástechnikai eredmény több mint 1,5 milliárd forinttal, az adózás előtti eredmény 1,1 milliárd forinttal javult. Az eredményt egy egyszeri 250 millió forint értékű negatív tétel csökkentette – közölte a biztosítótársaság pénteken az MTI-vel.

A teljes életbiztosítási díjak 11,9 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit, a folyamatos díjas biztosítások 11,1, az egyszeri díjas biztosítások 13,8 százalékkal nőttek. A folyamatos díjas biztosításoknál az egészségbiztosítási 4,7, a balesetbiztosítási terület pedig 46,7 százalékos növekedést ért el.

Az életbiztosítások területén a növekedés motorját továbbra is a nyugdíjbiztosítások jelentették, amelyek az új szerződések harmadát adják.

Jól teljesített a KGFB

Kiemelték: a nem-életbiztosítási területen az előző évhez képest magasabb darabszámú új gépjármű értékesítés és a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási díjak korrekciója kedvezően hatott az üzletág eredményére, míg a negatív adóhatások továbbra is éreztetik hatásukat.

A magyar gazdasági növekedés begyűrűzött a vállalati vagyonbiztosítások piacára, ugyanis a vállalati és lakossági vagyonbiztosítások 4,1 százalékkal bővültek a 2014-es díjhoz képest – ismertették.

A leányvállalatok 2015-ben 200 millió forint profittal járultak hozzá az Uniqa Biztosító Zrt. eredményéhez.

A bécsi székhelyű Uniqa Insurance Group AG díjbevétele 4,3 százalékkal 6,325 millió euróra nőtt.

Új vezető érkezik az Uniqa Biztosító élére

A közlemény arról is beszámolt, hogy július 1-jével átalakul a magyar menedzsment, Othmar Michl vezérigazgatói posztját az Uniqa Biztosító Zrt. élén Kurtisz Krisztián tölti majd be.

Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...