Kövesse Facebook oldalunkat!

A fővárosi nyomozók befejezték az eljárást egy háziorvos ellen, aki a gyanú szerint hatalmi helyzetével visszaélt egy betege kárára – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján hétfőn.

Azt írták, hogy az adatok szerint egy nő 2021 nyarán lábzsibbadása miatt elment egy fővárosi szakorvosi rendelőbe, ahol az ügyeletes orvosnak elmondta panaszait.

A doktor, miután a panaszokat meghallgatta, megkérte a nőt, feküdjön fel a kezelőágyra, majd vizsgálat helyett „orvosi hivatásából eredő hatalmi helyzetével visszaélve” fogdosni kezdte.

A sértett ennek ellenállt, mire az orvos jelezte, hogy a vizsgálatot befejezte, és ellátás nélkül hazaküldte.

A nő ezután panasszal élt a betegjogi képviselőnél.

A police.hu azt írta, hogy a BRFK Nyomozó Főosztályának nyomozói az eset miatt büntetőeljárást indítottak, amelynek során az orvost szexuális kényszerítés bűntett és foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétség miatt gyanúsítottként hallgatták ki, és őrizetbe vették.

Az is kiderült, hogy a férfinak 2020 óta nem volt érvényes praxisengedélye.

A BRFK nyomozói az eljárás lezártával az ügy iratait vádemelési javaslattal átadták az illetékes ügyészségnek – áll a rendőrség honlapján.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...