Kövesse Facebook oldalunkat!

Növelte kamatbevételét, működési eredményét és nyereségét az Erste Group bankcsoport az év első felében és az egész évre vonatkozóan is eredménymutatói további javulására számít a fő piacain várható gazdasági növekedés közepette.

Az Erste Group az év első felében 3,561 milliárd euró – az egy évvel korábbi 2,837 milliárd eurót meghaladó a magasabb kamatszint és a hitelkihelyezések növekedése miatt 25,5 százalékkal meghaladó – kamatbevétel mellett 2,7 milliárd euró működési eredményt ért el 44,5 százalékkal magasabbat az előző évinél. Az anyavállalat részvényeseit illető nettó nyereség 1,137 milliárd euróról 1,489 milliárd euróra nőtt.

A honlapján publikált eredménybeszámoló alapján az Erste Group az idén 15 százalékot meghaladó tőkemegtérülési mutatót (ROE) tervez elérni a működési eredmény és a költség/bevétel arány javulásával párhuzamosan.

A csoport pozitív gazdasági növekedésre számít valamennyi alapvető piacán, Ausztriában, Csehországban, Szlovákiában, Romániában, Magyarországon, Horvátországban és Szerbiában a jelentős geopolitikai és politikai kockázatok ellenére is. Stabil jegybanki kamatkörnyezetet vár az Erste Csehországban, Romániában és Magyarországon, de jelentős euróövezeti kamatemelés mellett. Összességében a 2022-höz hasonlóan alacsony hitelkockázati mutató kialakulására számít az idén is az Erste. Mindemellett digitális szolgáltatásainak a bővítésére készül az idén a bankcsoport.

Az idei év első felében kiváló működési eredményt sikerült elérnünk. Erős a tőkehelyzetünk, sikeresen folytatjuk széleskörű üzleti modellünk megvalósítását, és megfelelően kontrolláljuk a kockázatokat. Ez a kiváló teljesítmény lehetővé teszi számunkra, hogy olyan fontos stratégiai befektetéseket hajtsunk végre, amelyek tovább erősítik az Erste Group innovációs és piacvezető pozícióját.

– mondta Stefan Dörfler, az Erste Csoport pénzügyi igazgatója.

Nyitókép: Biztosító Magazin

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...