Gyorsulási: A Wallis Motor és a BRFK a biztonságos vezetésért kampányol

173
Kövesse Facebook oldalunkat!

Az AutoWallis Csoporthoz tartozó Wallis Motor a Budapesti Rendőr-főkapitánysággal indított közösen kampányt a gyorshajtásból eredő balesetek visszaszorítása érdekében, amelyben felhívják a figyelmet arra, hogy az utca nem versenypálya. A magyar tőzsde autós vállalata aktívan támogatja tagvállalatait a társadalmilag fontos ügyek képviseletében.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) motorkerékpár-beszállító partnere, az AutoWallis Csoporthoz tartozó Wallis Motor és a BRFK Fővárosi Balesetmegelőzési Bizottsága idén különleges videót készített a gyorshajtásból eredő balesetek visszaszorítása érdekében. Az edukációs videóban a BRFK kötelékében szolgáló két motoros rendőr mellett Talmácsi Gábor gyorsaságimotor-versenyző, MotoGP világbajnok, valamint Kiss Norbert, négyszeres Európa-bajnok kamionversenyző is szerepet kapott.

Az AutoWallis leányvállalata és a BRFK azért döntött a közlekedésbiztonsági videó elkészítése mellett, mert tavaly – a KSH adatai alapján – összesen 20 752 baleset történt Magyarország útjain, ebből több mint 10 ezer járt súlyos sérüléssel, a halálos balesetek száma pedig ezer feletti volt.

A rendőrségi tapasztalatok is azt mutatják, hogy a gyorsulási versenyek még mindig gyakoriak a közutakon.

A Wallis Motor példát szeretne mutatni, hogy a versenyzésre született autókat is a helyükön kell kezelni, így az autókereskedéseknek is ki kell venni a részüket abban, hogy felhívják a figyelmet: az általuk forgalmazott modelleket vezetni ugyanúgy felelősség, mint élmény.

Nyitókép: Wallis Motor