Kövesse Facebook oldalunkat!

Május 1-től a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) személyes értékesítési pontjain, illetve a BKK jegy- és bérletkiadó automatákban is megvásárolhatók a Pest vármegye- és országbérletek – közölte a közlekedési társaság szerdán az MTI-vel.

Azt írták, hogy az új bérletek a helyközi közlekedésben használhatók (ott, ahol eddig csak a távolság alapján váltott 5, 10, 15 stb. kilométeres bérletek, esetleg zónabérletek voltak érvényesek).

A vármegyebérlettel az adott vámegyében, az országbérlettel az egész országban lehet utazni a MÁV-Start és a GYSEV vonatokon (csak 2. osztályú, nem helyjegyköteles vonaton), valamint a Volánbusz helyközi („sárga”) autóbuszokon és néhány további helyközi autóbuszos szolgáltató járatain.

A fentiek mellett a Pest vármegyére váltott vármegyebérletek és az országbérletek Budapest közigazgatási határán kívül érvényesek a HÉV-ekre (H5, H6, H8, H9) és a környéki autóbuszokra (a pl. Solymárra, Budaörsre, Törökbálintra, Gyálra közlekedő „kék” buszokra) is. A Pest vármegyebérlet kedvezőbb megoldást jelent azoknak, akik korábban legalább 10 kilométeres távolságra váltottak HÉV-bérletet, és azoknak is, akik környéki 10 kilométeres bérlettel, Dél-Buda zónabérlettel vagy Dunaharaszti zónabérlettel utaztak.
Felhívták a figyelmet, hogy az országbérletek, továbbá a vármegyebérletek közül a Pest vármegyebérletek a BKK bérletpénztáraiban, ügyfélközpontjaiban, jegy- és bérletkiadó automatáiban is megvásárolhatók május 1-től.

A vármegyebérletek és az országbérletek helyi közlekedésben nem érvényesek – figyelmeztettek.

További részletek a https://www.orszagberlet.hu/ oldalon.

Nyitókép: Biztosító Magazin

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...