Kövesse Facebook oldalunkat!

Északnyugat felől többször erősen megnövekszik a felhőzet, így szerdán is inkább csak rövidebb napos időszakok valószínűek. Elszórtan, szerda napközben átmenetileg több helyen várható záporeső; a havas eső záporok, hózáporok esélye egyre inkább északkeletre szorul, majd szerdán már inkább csak a hegyekben lehet halmazállapot-váltás.

Az északnyugati, nyugati szél gyakran megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A délnyugati megyékben, illetve északkeleten többnyire mérsékelt marad a légmozgás.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +3 és -5 fok között változik, a szélcsendesebb részeken számíthatunk az alacsonyabb értékekre.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán általában 5 és 10 fok között valószínű.

A gyorsan vonuló frontok miatt a Kárpát-medence időjárása a következő 36 órában is változékony, nagy területen szeles lesz.

Időjárási helyzet Európában

  • Anticiklon nyúlik be kontinensünk nyugati része fölé, és okoz nyugodtabb, csapadékszegényebb időjárást az Ibériai-félsziget, illetve Franciaország tágabb térségében.
  • Az északra vonuló frontok a magasnyomású légköri képződmény peremén lefolynak, így érintik a Kárpát-medencét, sőt még a Balkán-félsziget időjárására is kihatnak. A mostanra már okkludálódott front többfelé okozott csapadékot, főként havazásról, hózáporról érkezett jelentés. Nyomában pedig érkezik is a következő ciklon, amely jelenleg a Brit-szigeteknél jár.

Nyitókép: Unsplash  / Pexels.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...