Kövesse Facebook oldalunkat!

Újabb fákat és Miyawaki minierdőt ültettek a GreenGo munkatársai. Az egyedülálló japán módszerrel történő zöldítést a „Gurulj a fákért!” programban résztvevő greengózók és az elektromos autómegosztó szolgáltató adományai közösen tették lehetővé – a 10 Millió Fa Alapítvány nyújtotta faültetési program keretében.

Újabb mérföldkőhöz érkezett a GreenGo „Gurulj a fákért!” programja

A kezdeményezés során a résztvevő felhasználók egy forinttal többet fizetnek percenként, amit a GreenGo további egy forinttal kiegészít, az így összegyűlt összeget pedig fák ültetésére fordítják. A 2021 januárjában indított program sikerét bizonyítja, hogy a korábban elültetett sok ezer fa után most újabb, közel 1000 fa került telepítésre – aminek éppúgy része volt belvárosi nagy fák ültetése, mint a külvárosi erdősítés, de ez alkalommal az igazán kiemelt figyelmet a Miyawaki minierdők ültetése kapta.

Foto: GreenGo

A GreenGo és a 10 millió fa Alapítvány a nemzetközileg népszerű és elismert Miyawaki Akira kortárs japán botanikusról és ökológusról elnevezett módszert követve a IX. kerületi Lenhossék utcában most egy saját minierdő, illetve egy helyi lakossággal közösen finanszírozott minierdő telepítésével járult hozzá a főváros élhetőbbé tételéhez. Az egyedülálló összetételű erdő nem csak zöldebbé teszi a fővárosi környezetet, de mindennél eredményesebben köti meg a zajos, rossz levegőjű környezet porát, illetve sokkal hatékonyabban tisztítja a városi levegőt, mint a hagyományos ligetek.

A GreenGonál indulásunk óta kiemelten fontos célnak tekintjük, hogy még élhetőbb, még zöldebb és még fenntarthatóbb városban éljenek a budapestiek

– nyilatkozta Ádám Boglárka a GreenGo vezérigazgatója a faültetés után.

Fontos számunkra a városunk levegője, ezért amellett, hogy teljesen elektromos flottát üzemeltetünk, szerettünk volna azért is tenni, hogy a többi gépjármű által kibocsátott CO2-t frissen ültetett fákkal tudjuk megkötni. Büszkék vagyunk a programra és arra, hogy most már saját minierdőnk is van, ami persze csak részben a mi érdemünk, a köszönet elsősorban a több ezer greengózót illeti, aki csatlakozott az akcióhoz – tette hozzá a vezérigazgató.

Foto: GreenGo

Mit kell tudni a Miyawaki módszerről?

A Miyawaki erdők sajátossága, hogy minden esetben kizárólag az adott területre jellemző, őshonos fa- és cserjefajok kerülnek elültetésre. Az eljárás „világszabadalma”, hogy a fiatal növények fényért való versengésére építi a sikerét, azaz a sűrűn ültetett facsemeték a fényhez jutásban folytatott versenyben igyekeznek minél gyorsabban nőni, így csupán pár év kell ahhoz, hogy elérjék azt a magasságot és fejlettséget, amitől már erdő lesz a telepítés.

A koncepció érdekessége, hogy a kialakításához nem szükséges több hektárnyi terület, elegendő akár 10-20 négyzetméter is, a kis helyigénye miatt pedig ideálisan alkalmazható városi-külvárosi környezetben, közterületeken.

Nyitókép: GreenGo

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...