Kövesse Facebook oldalunkat!

A jegybank meghosszabbította az Aegon és az OTP alapkezelők orosz részvényalapjainak felfüggesztését a forgalmazást ellehetetlenítő okok megszűntéig, de maximum egy évre – közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénteken az MTI-vel.

A közleményben kiemelték, hogy az alapkezelők az orosz-ukrán háború következményeként jelenleg nem tudják biztosítani a folyamatos forgalmazás feltételeit.

Az intézkedések kapcsán érintett két orosz részvényalap befektetőinek száma néhány ezer fő; a magyarországi teljes orosz kitettségű befektetési alap állomány mértéke minimális – jegyezték meg.

Az MNB felidézte, hogy az orosz-ukrán háború kezdetét követően az Aegon Alapkezelő és az OTP Alapkezelő felfüggesztette orosz részvényalapjait. Az alapkezelők nem fértek hozzá az orosz piacokon a forgalmazáshoz szükséges alapvető információkhoz, mivel felfüggesztették a moszkvai értéktőzsdét, valamint az orosz központi bank is korlátozásokat vezetett be – indokolták.

A törvény szerint egy alapkezelő saját hatáskörben maximum 30 napig függesztheti fel kezelt alapja befektetési jegyeinek folyamatos forgalmazását – emlékeztettek. Az alapkezelők ezért kérték az MNB-t a felfüggesztés meghosszabbítására – tették hozzá.

Az MNB felhívta a két alapkezelő figyelmét arra, hogy a felfüggesztési okok megszűnésével a részvényalapok befektetési jegyeinek forgalmazását haladéktalanul folytatniuk kell.

Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...