Kövesse Facebook oldalunkat!

Bár még csak „félidőben” járunk, már most ez minden idők legjobb magyar téli olimpiája, fantasztikus a rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott – jelentette ki Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke.

A sportvezető az MTI-nek csütörtökön elmondta: „remekül mentek a fiúk” a szerdai 1500 méteres döntőben is, Liu Shaoang negyedik, testvére, Liu Shaolin Sándor hatodik, míg a korábban kilökött, és a B döntőbe sorolt Krueger John-Henry 11. lett.

Jót tett az, hogy a versenyzők a hétfői, 1000 méteres döntőben történtek és kizárások után a következő feladatukra összpontosítottak. Van ok a további bizakodásra, hiszen a férfi váltó címvédőként áll majd rajthoz és lesz még az 500 méteres verseny is. De azt már most elmondhatjuk, hogy ez minden idők legjobb magyar téli olimpiai szereplése.

– hangsúlyozta Gyulay Zsolt.

Megjegyezte, szerdán este a rövidpályás gyorskorcsolya viadalon találkozott a Koreai Köztársaság Olimpiai Bizottságának elnökével és főtitkárával. A magyar és a dél-koreai szervezet, valamint a két ország korcsolyázó szövetsége bírálta a férfi 1000 méteres szám vezetőbíróját, mert szerintük nem volt fair a bíráskodás. Például a célvonalon elsőként áthaladt Liu Shaolin Sándort sárga lappal zárták ki, azaz a teljes mezőny végére sorolták, pedig a felvételek alapján ellene is szabálytalankodtak a házigazda kínaiak a fináléban. Az elődöntőben pedig két dél-koreait zártak ki, így lett a döntőben két magyar mellett három hazai korcsolyázó.

Sok mindenről beszélgettünk, elmondtuk egymásnak, mi bánt bennünket.

– tette hozzá Gyulay.

A magyar delegáció – a rövidpályás gyorskorcsolyázóknak köszönhetően – eddig két bronzérmet szerzett a vegyesváltó és a Liu Shaoang 1000 méteres teljesítménye révén, ezen kívül a szerdai 1500 méteres döntőben Liu Shaoangnak a negyedik, Liu Shaolinnak pedig a hatodik hely jutott.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...