Kövesse Facebook oldalunkat!

A Magyar Nemzeti Bank visszavonta a Bauer & Berger Faktoring Zrt. hitel- és pénzkölcsön nyújtására, illetve követelésvásárlásra vonatkozó engedélyét és elrendelte a pénzügyi vállalkozás végelszámolását.

Pénteki közleményében a jegybank azzal indokolta intézkedését, hogy a pénzügyi vállalkozás felügyelő bizottsági elnöke – az MNB többszöri felhívása ellenére – huzamos ideje nem rendelkezik a tisztség betöltéséhez elengedhetetlen előzetes felügyeleti engedéllyel, illetve a társaság immár több mint két éve folyamatosan késve, illetve nem kellő tartalommal tesz eleget az adatszolgáltatási kötelezettségeinek.

A jogszabályi előírásnak megfelelően a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló NKft.-t jelölte ki végelszámolónak az MNB.

Mint közölték, az MNB 2019-től kezdődően számos alkalommal – többek között bírság kiszabása mellett – kötelezte a Bauer & Bergert az adatszolgáltatások megfelelő teljesítésére és a hiányosságok pótlására, amelyet a társaság nem, vagy csak részben teljesített. A pénzügyi vállalkozásnak felügyeleti díj- és bírságtartozása is fennáll a jegybankkal szemben.

A pénzügyi vállalkozás tevékenységi engedélye visszavonásának a társaság csekély piaci súlya miatt nincs érdemi hatása a pénzügyi piacokra. A pénzügyi vállalkozással szemben fennálló fizetési kötelezettségeiket az érintett ügyfeleknek változatlanul teljesíteniük kell – közölte a jegybank.

Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...