Kövesse Facebook oldalunkat!

Marad a derült idő, de éjszaka sokfelé párássá válik a levegő, nagy területen köd is képződik, nagyobb eséllyel a Dunántúl nyugati, délnyugati részein és az Alföldön. A párásság és a köd holnap délelőtt mindenütt megszűnik, ezt követően folytatódik a napos, csapadékmentes időjárás.

Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de csütörtökön Sopron és a Fertő-tó környékén, pénteken pedig a Győr-Szeged vonal széles sávjában időnként megélénkül a déli, délkeleti szél.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és +3 fok között alakul, de a fagyzugos helyeken -3, -5, a magasabban fekvő részeken pedig +4, +5 fok is lehet.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 13 és 17 fok között alakul.

A Kárpát-medence időjárásában lényeges változás továbbra sem lesz, azaz marad a napos, száraz idő, az éjszaka képződött köd napközben mindenütt feloszlik.

Időjárási helyzet Európában

  • A kontinens jelentős részén tartja magát a napos, száraz idő, hajnalonként azonban sokfelé képződik köd.
  • Európa északi országaiban hosszan elnyúló frontrendszer okoz gyakran felhős, csapadékos időt, de a kiadós mennyiségű eső főleg a Brit-szigeteket érinti, ott helyenként már 80, 90 mm is lehullott ma reggelig.
  • Szintén lokálisan nagyobb csapadékösszegek gyűltek össze az olasz szigeteken is, ami az Apollo névre keresztelt trópusi jegyekkel rendelkező mediterrán ciklonnak köszönhető.
  • Kemény mínuszok Skandinávia északi részén vannak, a Kola-félszigeten helyenként -20 fokig csökken a hőmérséklet.
  • Ezzel szemben az Ibériai-félszigeten még néhol eléri a 25 fokot is a legmagasabb nappali hőmérséklet.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...