Kövesse Facebook oldalunkat!

Mintegy háromezer kárbejelentésre számít az Aegon a múlt hét végi szélsőséges időjárás miatt, amely elsősorban Bács-kiskun, Baranya és Somogy megyében pusztított. Több tucat esetben jelentettek be félmillió forintos, vagy még ennél is nagyobb kárt a szerencsétlenül jár ügyfelek – az Aegon Biztosító pedig arra figyelmeztet, hogy a mostani hőhullám nyomában újabb frontok és szélsőséges időjárás várható, így fontos a kármegelőzés.

Rengeteg a jégkár az ország déli részén

Hétfő délutánig több mint 1400 kárbejelentés érkezett az Aegon Biztosítóhoz a múlt heti szélsőséges időjárást követően. A károsultak háromnegyede jégverés által okozott kárt jelentett be az Aegon kárrendezési csatornáin, de a vihar és a felhőszakadás pusztított. A vihar leginkább Baranya, Somogy és Bács-Kiskun megyéket érintette. A piacvezető lakásbiztosító szakértői szerint a következő napokban jelentősen nő majd az újabb bejelentések száma, így a káresetek száma eléri majd a háromezret, a teljes kárérték pedig a száznyolcvanmillió forintot.  

A kárenyhítés megkezdése előtt dokumentáljuk a károkat

Az Aegon Biztosító most is extra kárszakértői kapacitással dolgozza fel a kárbejelentéseket, és gőzerővel üzemel a telefonos, valamint a videós kárfeldolgozás is.

A biztosító azt kéri az ügyfeleitől, hogy lehetőség szerint azt megelőzően dokumentálják képekkel a viharok okozta károkat, mielőtt elkezdik a halasztást nem tűrő helyreállítási munkákat, és a károk bejelentéséhez használják az online ügyfélszolgálati csatornákat. Ehhez egy mobiltelefon is elég, viszont nagyban segítheti a kárszakértők munkáját – hívja fel a figyelmet a biztosító.  

Ügyeljünk értékeinkre! – Még nem ért véget a viharos idő

Az Aegon a jelenlegi hőhullám nyomában érkező lehűlés kapcsán arra hívja fel a figyelmet, hogy a múlt hét végi szélsőséges időjárást újabb követheti, ezért érdemes felkészülni az érkező hidegfrontra és az azzal járó heves zivatarokra, vagy szupercellákra. 

Hogyan kerülhetjük el a károkat?

Fedett és zárt helyen tárolni az értékeket és a járműveket, zárva tartani a házak és lakások ablakokat, körültekintően parkolni az autókkal, valamint az elektronikai berendezéseket is érdemes lecsatlakoztatni a hálózatról, ha vihar várható, így elkerülhető a villámok következtében kialakuló túláramok rongáló hatása. Viharos időben különösen fontos, hogy a házi kedvenceinknek is gondoskodjunk védett helyről.  

Az Aegon továbbra is megemelt kárszakértői kapacitással készül az ilyenkor szokásos viharokra. 

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...