Kövesse Facebook oldalunkat!

A hosszú kihagyás után ismét mehetünk nyaralni – legalább a közeli országokba. Az Europ Assistance Magyarország előrejelzései szerint idén a külföldre utazók elsősorban Horvátországba, Görögországba, Szlovéniába és Ausztriába utaznak. A korábbi „normál” évhez képest idén mintegy 40-60 százalékos visszaesésre lehet számítani, bár a naponta változó körülmények ezt bármely irányba befolyásolhatják – tette közzé az Europ Assistance Magyarország előrejelzését pénteken.

A becslések szerint 2021-ben a hazai lakosság többsége inkább a belföldi utazás mellett voksol ezen a nyáron. Azok közül, akik külföldre utaznak, a legnépszerűbb célpont idén is Horvátország és Görögország lesz, ezt követi Szlovénia, illetve Ausztria.

Az Europ Assistance Magyarország eddigi tapasztalatai szerint Horvátországban a leggyakoribb ok, ami miatt orvosi ellátásra szorulnak a magyar turisták, az elsősorban a tengeri sünök okozta sérülések, a medúzacsípés, a különböző rovarcsípések, illetve gyakran előfordul az óvatlan napozás miatti napégés is. A kiutazók második számú kedvelt nyári turista célpontja Görögország, ahol viszont – mivel sokan bérlenek robogót a szigetek bebarangolásához – kiemelkedően sok a robogóbaleset.

Tengeri sün

Ezekre a veszélyekre fokozottan érdemes odafigyelni, s természetesen mindenekelőtt csak a megfelelő oltások, illetve a helyi előírások – pl. kötelező maszkhasználat – betartása mellett szabad utazni.

Az idei év az EA Magyarország szakértői szerint is elsősorban a belföldi turizmusról fog szólni. Ugyanakkor derűlátásra adhat okot, hogy a korábban olyan népszerű turista célpontok, mint Egyiptom esetében is megindultak a foglalások. A cég összességében az utolsó, járványhelyzet előtti évhez, 2019-hez képest mintegy 40-60 %-os visszaesésre számít.

Az EA Magyarország szakemberei két új jelenségre is felhívják a figyelmet. Az egyik, hogy míg korábban jó előre, akár már fél évvel a tervezett utazás előtt szerették megkötni biztosításukat az kiutazók, a bizonytalan körülmények miatt most szinte az utolsó pillanatig kivárnak.  

A másik jelenség is egy friss tapasztalat. Azok, akik az elmúlt egy-másfél évben külföldre utaztak és valamely okból segítségre volt szükségük, csak a legszükségesebb – és súlyosabb – esetekben fordultak orvoshoz. Ennek az lehet az oka, hogy feltételezhetően tartottak attól, hogy az orvosi várótermekben esetleg megfertőződnek, így csak végső esetben keresték fel a rendelőt.

Az Europ Assistance adatain is erőteljesen nyomot hagyott az elmúlt másfél év. 2018-ban 26 800 esetben, 2019-ben 32 000 ezer utazás közben felmerült egészségügyi probléma miatt fordultak az asszisztencia szolgáltatóhoz, 2020-ban mindössze 10 000-en. Ez utóbbiak is a tavaly év elején még létező síturizmussal kapcsolatos segítségnyújtás esetei voltak.

Az Europ Assistance Magyarország nemzetközi vitorlásverseny rendezésében is részt vett: 240 fő, köztük ügyfelek és külföldi vendégek részvételével került megrendezésre az EA Gépjármű Regatta a Balatonon.

– emlékeztetett rá Kalmár László, az Europ Assistance Magyarországért is felelős régiós vezetője.

Nyitókép: Unsplash.

Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...