Kövesse Facebook oldalunkat!

Egyesek szerint a tél a legszebb időszaka az évnek, míg mások alig várják a márciusi fellélegzést. Viszont abban mindannyian megállapodhatunk, hogy télen sokkal több baleset történik. Ez nemcsak az utakra igaz, hanem a házunkra és még az egészségünkre is. De nem kell megijedni: megfelelő prevencióval valamennyi kár kiküszöbölhető – írta blogján a Pannon-Safe.

Készítse fel megfelelően a kocsit!

Mielőtt belevág a téli vezetésbe, menjen biztosra és többször ellenőrizze a kocsit. Hiszen az autópályán ragadni az év bármelyik napján balesetveszélyes, de télen még komolyabb veszélyekkel járhat.

Ugyanis az utak alapból csúszósak, ennek következtében ha az autója elkezd lassan leállni az – például a lemerült akkumulátor miatt – akkor nagyobb eséllyel mehet neki az autójának egy másik gépjármű. Továbbá könnyebben megfázhat, amíg ki nem ér az autómentő.

Ezért a téli szezon előtt a következő szempontok alapán ellenőrizze az autóját: 

  • Le van cserélve a téli gumi? (plusz pont, ha antifreezer kenőolajjal lett elvégezve) 
  • Fel van töltve az akkumulátor?
  • Cserélve lett a hűtőfolyadék? Ha igen, akkor fagyálló verzióra? 

Tartsa meg a távolságot az utakon 

A megfelelő távolság meghatározására kiváló technika az, hogy az út szélén kijelöl egy tárgyat maga előtt.

A jeges, latyakos időjárás az utakat is csúszósabbá teszi, emiatt, ha meg kell állnia a járműnek, több térre és időre van szüksége.

Lassítson, amíg az Ön előtt haladó autó el nem hagyta 6 másodperce az adott tárgyat. Miután ez megtörtént, nyugodtan folytathatja normál tempóban az útját.

Ez a technika pont annyi teret enged nekünk, hogy ha az előttünk lévő autó gyorsan fékezik az úton, akkor még probléma nélkül meg tudunk állni.

Ne engedjük, hogy elvonják a figyelmünket!

A vezetés közbeni telefonálás, útitársakkal való beszélgetés vagy chatelés egy száraz nyári délutánon is rengeteg veszélyt hordoz magában. Viszont egy csúszós decemberi napon a kockázatok még magasabbra hágnak. Ezért érdemes a szokásosnál jobban figyelni vezetés közben.

Ne tegyünk hirtelen mozdulatokat!

A hirtelen kormányzás télen olyan kisodródásokat szülhet, ami az életünkbe is kerülhet.

Ha észrevesszük, hogy csúszik a kocsi, akkor se rántsuk el a kormányt. Inkább próbáljunk a lehető legfókuszáltabban tompa kormányforgatással visszakalauzolni az autót a helyes irányba.

Emellett kerüljük az erős fékezéseket is – ha az autó kicsúszott, azon egy erős fékezés csak ronthat. Hiszen egy olyan irányba sodorhatja a gépjárművet, amire nem számítunk.

Folytatjuk! A következő részben az otthonunkról lesz szó.
Addig is nézzen szét a Pannon-Safe ajánlatai között!

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...