Kövesse Facebook oldalunkat!

Az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségével (Pénztárszövetség) együttműködő önkéntes nyugdíjpénztárak összesített vagyona 1469 milliárd forintra rúgott, az egy főre jutó átlagvagyon pedig 3,3 százalékos emelkedéssel 1,37 millió forintra nőtt az idei harmadik negyedév végére az előző év azonos időszakához képest.

A szövetség szerdai közleménye szerint

A pandémiás helyzet sem ingatta meg a tagok bizalmát a hazai pénztárakban és a magyaroknak továbbra is fontos az öngondoskodás.

Közölték: az önkéntes nyugdíjpénztárak taglétszáma a tavalyi visszaesést követően 2020 harmadik negyedévére jelentős emelkedésnek indult, mostanra 1 millió 47 ezren választották ezt a nyugdíjcélú öngondoskodási formát.

SOKAN OLVASTÁK

A befizetések többsége továbbra is az egyéni megtakarítóktól érkezik a nyugdíjpénztári számlákra, bár a tavalyi évhez képest ebben is látnak elmozdulást: 31-ről 34 százalékra emelkedett a munkáltatói tagdíj-hozzájárulások aránya – közölte Nagy Csaba, a Pénztárszövetség elnöke, hozzátéve, hogy a harmadik negyedévre így összesen 6,5 százalékos növekedéssel 8,4 milliárd forintra bővül a munkáltatói befizetések összege, ami a 20 százalékos adó-visszatérítés kiterjesztésének is köszönhető lehet.

2019 óta ugyanis nemcsak az egyéni, hanem a munkáltatói pénztári tagdíjbefizetések után is jár az adó-visszatérítés, így azok a munkavállalók, akikről ilyen módon gondoskodik a munkáltatójuk, élhetnek a maximum 150 ezer forintos adó-visszatérítés lehetőségével – jegyezték meg. Közölték azt is, hogy 

A harmadik negyedév végére az egészségpénztárak taglétszáma 3,6 százalékos bővülést követően 929 ezerre emelkedett, az egyéni számlaegyenlege átlagosan 61,45 ezer forint.

Az egészségpénztárak összvagyona több mint 10 százalékos növekedéssel 57,1 milliárd forintra gyarapodott, a befizetések aránya 80-20 százalék az egyéni megtakarítók javára. Míg az egyéni tagdíjak összege 8,9 százalékot nőtt, a munkáltatói befizetések mértéke ugyanennyit csökkent. A harmadik negyedév végéig az egyéni befizetések összértéke 7,1 milliárd, a munkáltatói befizetések pedig 1,7 milliárd forintot ért el.

Nagy Csaba rámutatott arra is, hogy tapasztalataik alapján a befizetések mintegy 40 százaléka az utolsó negyedévben érkezik mind az egészség-, mind a nyugdíjpénztárakba.

Az idei év növekvő tendenciái is azt mutatják, hogy a pénztárakba vetett bizalom töretlen, az idei év végéig még számolnak magasabb számú és összegű befizetésekkel.

– tette hozzá.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...