Kövesse Facebook oldalunkat!

Reggelig általában közepesen vagy gyengén felhős idő lesz, hajnalban főként északkeleten foltokban köd képződhet. Csapadék nem várható. 

Vasárnap a ködfoltok feloszlása után a nap nagy részében a változóan vagy délkeleten gyengén felhős ég mellett több órára kisüt a nap, majd délután nyugaton, délnyugaton megnövekszik a felhőzet, és ott estétől már eső, zápor is lehet.

  • A délkeleti, keleti szél többfelé megerősödik, szombaton néhol, vasárnap főként az Észak-Dunántúlon és a Dél-Alföldön viharossá fokozódik.
  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és 9 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 8 és 15 fok között alakul.

Vasárnap estig a Kárpát-medence időjárását a nyugat-európai ciklon előoldalán érkező enyhe, váltakozó nedvességtartalmú levegő alakítja.

Időjárási helyzet Európában

  • A Brit-szigetek fölötti középponttal hatalmas ciklon örvénylik, amely Európa nagy részének időjárását meghatározza. Hatására szárazföldünk nagy részén erősen felhős az ég, csak helyenként süt ki hosszabb időre a nap.
  • Többfelé fordul elő eső, zápor, északabbra és a magasabb hegyekben havazik. Ugyanakkor Kelet-Európa fölött anticiklon helyezkedik el, területén ködös, rétegfelhővel borított tájak és derült napos vidékek egyaránt előfordulnak.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk északkeleti tájain általában -2, -10, de az Ural előterében -11, -17 fok is előfordul.
  • Ettől délnyugat felé fokozatosan egyre enyhébb az idő, a nyugati, délnyugati tájakon a kora délutáni órákra többnyire 10, 15, néhol 16, 19 fok közé melegszik fel a levegő.

Nyitókép: MTI

Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...