Kövesse Facebook oldalunkat!

Túlnyomóan borult, párás, helyenként ködös időre számíthatunk. Szitálás, éjszaka ónos szitálás előfordulhat, a hegyvidéki területeken esetleg szemcsés hó is hullhat. Jobbára mérsékelt marad a légmozgás.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és +3 fok között alakul, de ahol elvékonyodik a felhőzet, ott néhány fokkal hidegebb is lehet.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 0 és +5 fok között valószínű.

A Kárpát-medence időjárását péntek estig anticiklon alakítja, folytatódik a borult, párás, néhol ködös idő.

SOKAN OLVASTÁK

Időjárási helyzet Európában

  • Izland, valamint a Skandináv-félsziget fölött egy-egy ciklon örvénylik. Hatásukra szárazföldünk északi területein erősen felhős vagy borult az ég, és többfelé esik az eső, záporeső, az északi és az északkeleti tájakon havazik.
  • Szintén ciklon található a Pireneusi-félsziget térségében, emiatt arrafelé is a felhős idő a jellemző, és több helyen alakul ki záporeső. Kontinensünk középső része fölött anticiklon helyezkedik el, amely meghatározza Dél-, Délkelet-Európa időjárását is.
  • A felsorolt vidékeken borult, párás, ködös és derült, napos területek egyaránt előfordulnak.
    A legmelegebb a napos déli tájakon van, ahol kora délutáni órákra 13 és 20 fok közé melegszik fel a levegő. A leghidegebb északon, északkeleten van, ott napközben is mindössze -1, -10 fokot mérnek.

Nyitókép: MTI.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...