Kövesse Facebook oldalunkat!

Az orosz egészségügy készen áll az olyan kihívásokra, mint amilyen a Covid-19-világjárvány második hulláma – jelentette ki Mihail Misusztyin orosz miniszterelnök szerdai moszkvai parlamenti meghallgatásán.

Korábban Vlagyimir Csulanov professzor, az orosz egészségügyi minisztérium járványügyi főszakértője úgy vélekedett, hogy a vírusos, köztük a Covid-19 fertőzések második hulláma ősszel érheti majd el Oroszországot, de az nem lesz olyan erős, mint amilyen az első.

A kormányfő a törvényhozás alsóházában, az Állami Dumában úgy vélekedett, hogy az egészségügyi rendszer nemzetközi összehasonlításban is jól vizsgázott. Kifejezte reményét, hogy Oroszországnak őszre már meglesz a vakcinája.

Közölte, hogy a lezárt és a befejezésükhöz közeledő kutatásokat az egészségügyi tárca Nyikolaj Gamaleja Nemzeti Járványügyi és Mikrobiológiai Kutatóintézete (NICEM) és a védelmi minisztérium jegyzi. Bejelentette, hogy a novoszibirszki Vektor, valamint a Vakcinák és Szérumok Kutatóintézete is klinikai tesztelésre készül.

Misusztyin beszámolója szerint 17 tudományos intézet 26-féle vakcina kifejlesztésén dolgozik Oroszországban, ahol az igazolt Covid-19-fertőzöttek száma az elmúlt egy nap alatt 5862-vel 789 190-re emelkedett a szerdán közölt hivatalos adatok szerint.
A napi növekmény, amely arányát tekintve 0,7 százalékos, immár harmadszor csökkent 6 ezer alá. Az új esetek 25,9 százaléka tünetmentes.

Oroszország a negyedik helyen áll a világon a koronavírus-fertőzöttek számát tekintve, az Egyesült Államok (3 902 135), Brazília (2 159 654) és India (1 193 078) után.
Az aktív esetek száma 3972-vel 204 392-re csökkent. A halálozások száma 165-tel 12 745-re, a gyógyultaké pedig 9669-cel 572 053-ra emelkedett.

Az országban a járvány kezdete óta több mint 25,7 millió, az elmúlt nap folyamán pedig 255 ezer laboratóriumi tesztet végeztek el. Koronavírus-fertőzés gyanújával 267 171 embert tartanak orvosi megfigyelés alatt.

Vlagyimir Szipjagin, Vlagyimir megye kormányzója a VKontaktye közösségi oldalon szerdán közvetített felszólalásában elmondta, hogy a régióban az egyik egészségügyi alkalmazott két hónap alatt kétszer is elkapta a Covid-19-fertőzést.

A TASZSZ hírügynökség ezzel kapcsolatban felhívta a figyelmet arra, hogy Oroszországban mindeddig nem történt hivatalos bejelentés újrafertőződésről. A kormányzó sajtótitkára szerint a másodszor is megfertőződött egészségügyi dolgozó felépült és munkába állt.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...