Kövesse Facebook oldalunkat!

Az autóforgalom a koronavírus idején jóval mérsékeltebb, ráadásul az évszakra jellemző kedvező időjárási viszonyok különösen előnyösek azoknak, akik mostanában szereztek jogosítványt.

A Magyar Gumiabroncs Szövetség szakértői összegyűjtötték a leghasznosabb tippeket, hogy friss jogosítvánnyal is biztonságosan, másokra figyelve fedezhessük fel a világot.

Többek között arról is olvashatnak, miként kell gondoskodni az abroncsok megfelelő állapotáról, a megfelelő nyomásról és miért fontos a rendszeres ellenőrzés

– még akkor is, ha rutinos vezetők vagyunk.

A jogosítvány megszerzése minden fiatal életében mérföldkő. A legtöbben ilyenkor még nem rendelkeznek saját autóval, de a szabadság ígérete, az autózás varázsa, a világ felfedezésének lehetősége szinte semmihez sem hasonlító érzés.

A törvényhozók is voltak egykor fiatalok, és talán ezért is gondolták úgy, hogy a járművezető a vezetési jogosultság megszerzésének napjától számított két évig kezdő vezetőnek számít. A „próbajogosítványt” a hivatalos indokolás szerint azért találták ki, hogy a kevés vezetési gyakorlattal rendelkezőket rábírják a biztonságos és felelősségteljes közlekedésre, a szabályok megtartására, emellett néhány korlátozás is vonatkozik a kezdőkre, például nem vontathatnak pótkocsit.

A Magyar Gumiabroncs Szövetség néhány pontban összeszedte, hogy mire kell figyelni frissen megszerzett jogosítvánnyal a zsebben, volánnal a kézben. Csak néhány ötlet a sok közül:

  • Motorolaj-, hűtővíz-, ablakmosófolyadék-, és üzemanyag szintjének ellenőrzése.
  • Visszapillantó tükrök és a vezetőülés beállítása.
  • Az abroncsok megfelelő állapotának vizsgálata, pótkerék megléte.
  • Az alkohol abszolút tabu.
  • Ne becsüljük alá az éjszakai vezetés nehézségét!
  • A nagy távolságok megtétele kemény munka, ne vezessünk egyhuzamban több órát.

A cikk teljes terjedelmében itt olvasható.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...