Kövesse Facebook oldalunkat!

Az Affidea Magyarország – amely minden harmadik magyarnak biztosít az egészségügyben közfinanszírozott képalkotó diagnosztikai ellátást – járvány alatt is jól vizsgázó működési modellje kiindulási pont lehet az egészségügyben az állami és a magánellátás tudatosabb együttműködésének kialakítására – hangsúlyozta Leitner György, az Affidea Magyarország vezérigazgatója, megjegyezve, hogy a járvány idején is működik hat kórházi és két privát képalkotó központjuk, és emellett májusban további központokat újranyitnak.

A cég szerdai közleményében kiemelte, Budapesten, Szegeden és Győrben, illetve vonzáskörzetükben 3,2 millió ember közfinanszírozott képalkotó diagnosztikai vizsgálatait biztosító vállalat jelentős erőforrásokat csoportosított át privát működéséből, hogy 900 szakdolgozóval, 6 kórházi központban a COVID-19-járvány alatt is biztosítsa a páciensek nem halasztható, sürgősségi, illetve traumatológiai képalkotó vizsgálatait. A Magyarországon alapított Affidea három évtized alatt a kontinens vezető egészségügyi szolgáltatói közé emelkedett, belföldön évente 800 ezer képalkotó vizsgálatot végeznek, így változatlanul meghatározó szereplője a közfinanszírozott egészségügynek.

A közellátásban stratégiai szerepet betöltő privát szolgáltatók és az állami ellátórendszer egymásra utaltságát egyértelművé tette a járvány, de ez reményeink szerint alkalmat teremthet arra, hogy hosszú távú, hatékony együttműködési modellt tudjunk kialakítani

– mutatott rá Leitner György.

Hozzátette: a koronavírus-járvány miatt gyökeresen átalakított működésben a közfinanszírozott betegek abszolút előnyt élveztek – még azon az áron is, hogy az állami ellátás fenntartása jelentős erőforrásokat és árbevételt vont el az Affidea privát központjaitól. Innen ugyanis szakorvosokat és szakdolgozókat is átcsoportosítottak a fertőzött betegek vizsgálatait is végző kórházi központjaikba.

A privát működésből adódó rugalmasság és hatékonyság egy krízishelyzetben jelentős helyzeti előny, amiből egyértelműen a páciensek profitálnak. Így sikerült a járványhelyzetben is végig biztosítani az onkológiai, illetve a sürgősségi és traumatológiai vizsgálatokat.

– fűzte hozzá.

A tervek szerint májusban az Affidea jelenleg zárva tartó két privát központja, az Affidea For Men, és az Affidea BLESZ is újra megnyit, a folyamatosan nyitva tartó Váci Greens Egészségközpont pedig május 6-tól – a privát képalkotó diagnosztikai vizsgálatok mellett – ismét fogad privát járóbeteg-előjegyzéseket, szigorúan betartva az elkülönítési protokollt és a biztonsági előírásokat. Az Affidea Bank Center Egészségközpont pedig továbbra is dedikált COVID-19-szűrési helyként üzemel.

Hozzátették, hogy Budapesten évente 400 ezer röntgen-, ultrahang-, CT-, MR-, mammográfiás, angiográfiás és izotópdiagnosztikai vizsgálatot végeznek, és a cég jelentős szerepet vállal a készenléti CT és MR rendelkezésre állás biztosításában is.

Ma már az Országos Mentőszolgálat fővárosi sürgősségi és akut CT- és MR-ügyeletében is mi biztosítjuk az ellátás jelentős részét. A hét minden napján, 24 órában nyújtott ellátásunk a teljes fővárosi CT-ügyelet 40 százalékát jelenti, az MR-ügyelet esetében ez az arány már az 50 százalékot is meghaladja.

– foglalta össze Leitner György.

Az Affidea közfinanszírozott tevékenységét saját eszközökkel, államilag megállapított árszabás alapján végzi, profitját tehát nem magasabb árakkal, hanem hatékony és minőségi szolgáltatási modelljével éri el – írták. A cég bérleti díjat is fizet az általa használt kórházi helyiségekért, és a kórházaknak visszatérít az államilag előírt árból. Ráadásul a képalkotó diagnosztikai vizsgálatok ára mellett azok mennyiségét – azaz az adott időszakban végezhető, finanszírozott kapacitást – is az állam határozza meg. Az innovatív, modern eszközpark folyamatos beruházásokat igényel, a cég a töretlen bővülés mellett az eszközvásárlásra és az ingatlanberuházásokra, -felújításokra is nagy hangsúlyt fektet.

Az Affidea országszerte már 14 központban és több mint 100 telephelyen van jelen, illetve több mint 1200 munkavállalót és szerződött partnert foglalkoztat. 40 szakorvosi területen kínál járóbeteg-szakellátást, illetve – országos lefedettséggel – évente több mint 130 000 munkavállaló vállalat- és foglalkozás-egészségügyi ellátását biztosítja. Alapítása óta az Affidea Magyarország több mint 17 milliárd forintot fektetett a hazai egészségügy fejlesztésébe, infrastrukturális beruházásokba és a korszerű géppark kialakításába. Központjaiban és telephelyein mintegy 1 millió vizsgálatot végeznek évente.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...