Hajnalig jellemzően erősen felhős, illetve borult időre számíthatunk, csak északkeleten és a Kisalföldön lehet szakadozottabb a felhőzet. Egy északkelet-délnyugat irányban vonuló csapadékzónából főként az Alföldön és a Dunántúl keleti felén, majd estétől már inkább csak a déli megyékben várható havazás, néhol havas eső.

Hajnaltól észak felől nagyobb területen csökken a felhőzet, kedden az ország északi felén már napos idő várható, délen viszont felhős marad az ég, és további gyenge havazás, havas eső is előfordulhat. Az északkeleti, északi szelet a nappali órákban sokfelé erős, északkeleten, az Észak-Alföldön és az Alpokalján viharos lökések kísérhetik.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és -6 fok között alakul.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 0 és 8 fok között valószínű.

Hazánkat kedden már jórészt elhagyja a télies viszonyokat okozó magassági hidegörvény, de déli tájainkon továbbra is felhős, havas idő lesz jellemző.
Időjárási helyzet Európában

  • A Balti-tenger feletti középpontú anticiklon a kontinens nagy részén felhőtlen, száraz, de az ilyenkor szokásosnál jóval hidegebb időt okoz.
  • Déli peremén – ahol a hideg levegő utat tört magának – viszont hullámzó frontrendszer húzódik, amelyből elsősorban a Balkán északi részén, Romániában hullik jelentősebb mennyiségű csapadék, főként hó formájában. A front két oldalán kis távolságon belül is 10-15 fokos hőmérséklet-különbség alakult ki.
  • Eközben a Brit-szigeteket is elérte egy ciklon, így ott is egyre felhősebb, esősebb időre számíthatnak. 

Nyitókép: Pexels.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...