Kövesse Facebook oldalunkat!

Felszakadozik, csökken a felhőzet, felhőátvonulások lesznek több-kevesebb napsütéssel. Délután néhol futó zápor, északkeleten hózápor előfordulhat, elsősorban a Dél-Dunántúlon zivatar is kialakulhat.

Éjszaka többnyire derült vagy gyengén felhős lesz az ég, de északkeleten, keleten köd és rétegfelhőzet képződése valószínű. Szombaton gomolyfelhők képződnek, fátyolfelhők sodródnak fölénk, a rétegfelhőzet keleten pedig szakadozottá válik, csapadék nem várható. Az északnyugati szél pénteken a Dunántúlon több helyen megerősödik, Sopron környékén viharos széllökések is lehetnek. Éjszaka és szombaton mérsékelt marad a légmozgás.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +4 fok között alakul.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 6 és 12 fok között valószínű.

A Kárpát-medence fölött az átvonuló hidegfrontot követően szombatra köztes magasnyomás épül ki.

Időjárási helyzet Európában

  • A Brit-szigeteket nyugat felől egy újabb viharciklon közelítette meg, de ez a légköri képződmény észak felé fordul, nem érintve jelentősen a kontinenst.
  • Egy jóval gyengébb ciklon és a hozzá kapcsolódó magassági teknő viszont Közép-Európa felett halad keleti irányban.
  • Felhőzetéből főleg a Benelux-államokban, valamint az Alpok térségében hullott számottevő (10-40 mm) csapadék: zömében eső, de a hegyekben havazott.
  • A déli és a keleti tájak időjárását magasnyomás alakítja, eseménytelen az idő. 

Nyitókép: Unsplash.

Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...