Az AM Best minősítő ügynökség ismét megerősítette a Colonnade pénzügyi stabilitására vonatkozó „A-” (kiváló) és hosszú távú kibocsátói hitelminősítését értékelő „a-” (kiváló) minősítését.

A biztosítási szektorra szakosodott AM Best globális hitelminősítő ügynökség, amely több mint 100 országban van jelen, erős kategóriába sorolta a Colonnade Insurance S.A. pénzügyi mérlegét, működési teljesítményét és vállalati kockázatkezelését, így megerősítette „A-” (kiváló) minősítését a pénzügyi stabilitásra, valamint „a-” minősítését a hosszú távú kibocsátói hitelminősítésre vonatkozóan.

KORÁBBAN ÍRTUK

Generali Előrelátók: 14 biztosítási tévhit a koronavírus kapcsán

A koronavírus az év eleje óta szépen lassan begyűrözött az életünkbe, mindennapjainkba, a róla szóló hírekkel kelünk és fekszünk, jócskán átírta mindennapjainkat. Ahogy minden iparágat, a biztosítási szektort is érinti a vírus, és sajnos számos tévhittel találkozhatunk.

Az MNB szigorú elvárásokat támaszt a biztosítók felé a távmunka miatt

Az MNB új ajánlása szigorú elvárásokat fogalmaz meg a pénzügyi intézmények és – a járvány miatt egyre nagyobb számú – távmunkázó munkavállalóik, illetve szerződéses partnereik közti digitális kommunikáció kialakítására, hitelesítésére és folyamatos kontrolljára vonatkozóan.

Az AM Best a minősítéssel azt is feltételezi, hogy az ígéretes növekedési tervekhez fűződő tőkeigényt a Colonnade képes lesz organikusan előteremteni. A kanadai Fairfax Financial Holdings tulajdonába tartozó Colonnade prémium volumene, az első három évben az AIG és a QBE portfólióinak átvételével gyorsan növekedett a közép-kelet-európai régióban, a portfolió 75%-át a lengyelországi, csehországi és magyarországi állomány teszi ki.

A minősítés megerősít minket abban, hogy jó úton járunk a növekedési terveinket, illetve a minőségi ügyfélkiszolgálás érdekében tett lépéseinket illetően

– mondta Kovács Gábor, a Colonnade Insurance S.A. magyarországi fióktelep vezetője.

Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...