Kövesse Facebook oldalunkat!

Az egészségbiztosítási piac az elmúlt néhány évben jelentős növekedésen ment keresztül – mondta Zsolnai Gábor, az Union Biztosító egészségbiztosítási vezetője a Világgazdaság „Megtakarítási trendek – Felelősen a jövőnkről!” című konferenciáján. Évi 20-30 százalékos növekedések jellemezték az ágazatot 2012 óta.
 

 

Ugyanakkor az életbelépő adóváltozások miatt a növekedés üteme idén csökkenni fog, de Zsolnai Gábor szerint összességében növekedés várható a piactól.

Jelenleg három nagyobb portfólióval rendelkező cég van: a Medicover, az Union és a Generali, illetve vannak még az úgynevezett „követők”, mint például az Aegon, a Uniqa, az Allianz, a CIG vagy a Groupama.

KORÁBBAN ÍRTUK

Álom-e a papírmentes iroda? Bankok és biztosítók működését forradalmasítja IT megoldásaival az Innodox

Megoldásaikkal a közműszolgáltatóknál hónapról-hónapra sárga csekkek milliói készülnek, az OTP és a CIB Bank a havi egyenlegközlőinek tömeges előállításához ugyancsak az INNODOX rendszereit használja.

Farkas András: Érdemes az öregkorunkra is gondolni

Minden hatodik magyar a 65 évesnél idősebb korosztályhoz tartozik, 2030-ra pedig már minden negyedik magyarra igaz lesz ez a megállapítás – mondta Farkas András, a NyugdíjGuru News alapító főszerkesztője a Világgazdaság konferenciáján.

A nagyvállalatok továbbra is egy jó juttatáselemként kezelik az egészségbiztosításokat, ugyanis a többi cafeteria elemet is jelentős adóterhekkel sújtották – fogalmazott az Union Biztosító egészségbiztosítási vezetője. Elmondta, hogy együttműködnek, versenyeznek a piac többi szereplőivel, ráadásul az egészségügyi szolgáltatóknak is vannak már olyan szolgáltatásaik, amik már-már egészségbiztosításnak tekinthetők.

Az ügyfél itt nem pénzt kap, hanem ellátják, a biztosító pedig fizet az ügyfél helyett.

Vannak, akik azt mondják, hogy „innentől kezdve nem kell betenned a lábad az állami egészségügybe” – ez szerinte nem fedi a valóságot, hiszen rohamkocsit sem küldenek a magáncégek, az intenzív ellátásról nem is beszélve. Vannak részleges biztosítási fedezetet nyújtó ellátások: viszonylag kicsi összegért nyújtanak viszonylag kicsi fedezetet.

Az elmúlt két évben körülbelül 30 százalékkal nőttek az árak – mondta, hozzátéve, hogy az ellátások drágulása a biztosítási díjakat is húzza magával.

Forrás: Világgazdaság (VG.hu) | Nyitókép: Kallus György / Világgazdaság.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...