Kövesse Facebook oldalunkat!

Lubics Szilvia sikeresen teljesítette a Bigfoot 200 Endurance Run terep-ultrafutó verseny 330 kilométeres távját. Viharos esőzés, alvásmegvonás, hallucináció – ezekből mind kijutott a versenyzőnek élete legkeményebb próbatételén.

Ugyan két héttel ezelőtt még úgy volt, hogy Lubics Szilvia a kínai Ultra Gobin áll rajthoz, a külföldi versenyzőket napokkal a start előtt eltiltották az indulástól. Ezután Lubics egyetlen hétvége alatt átszervezte az útitervet és végül az amerikai Bigfoot 200-on, a világ egyik legkeményebb ultramaratonján állt rajthoz.

 A Cascade-hegységet átszelő, 330 km-hosszú Bigfoot 200 augusztus 9-én startolt el. A verseny a maga 13 ezer méteres szintkülönbségével és egyenetlen tereptalajával Lubics szerint élete eddigi legnagyobb megpróbáltatása volt. Korábban a Badwater Ultramaratont tartotta karrierje legnehezebb versenyének, ám mint mondta, az a Bigfoothoz képest „egy óvodás futás, gyerekek is mehetnének.” A verseny nehézségét bizonyítja az is, hogy az indulók harmada feladta a küzdelmet.

Az alvásmegvonás brutális volt. Négy nap alatt 4,5 órát aludtam. Egy idő után nem tudtam elkülöníteni a valóságot és a képzeletet… láttam az erdő közepén télapót és esküvői fátyolos kecskét is. Azon gondolkodtam, mit keresnek ott?!

– mondta Lubics Szilvia

A futónő végül 3 nap 23 óra 51 perc alatt tette meg a távot, amivel a 12. helyen ért célba a női indulók közül.

A Lubics Szilviával készült teljes interjút elolvashatják a CHERRISK blogon: https://blog.cherrisk.com/bejegyzes/lubics_szilvi_ilyen_meg_nem_tortent_velem

Lubics Szilvia és a CHERRISK a Bigfoot 200-hoz kapcsolódóan jótékonysági akciót is indított a Bátor Tábor támogatására. Ehhez egészen augusztus végéig lehet csatlakozni a  CherryGO nevű applikáción keresztül. Sőt, Lubics és szponzora úgy döntöttek, hogy egy közösségi futást is rendeznek a Margitszigeten augusztus 28-án 18:00-tól, Margit 200 néven, így hívva fel a figyelmet a jótékonysági akcióra. A futásra az ezen a linken tudnak regisztrálni a jelentkezők: jelentkezés.

A futáshoz virtuálisan az ország bármely pontján csatlakozhatnak a támogatók.

Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...