Kövesse Facebook oldalunkat!

Pénteken fátyolfelhőzetre, valamint főként délnyugaton és az Északi-középhegységben gomolyfelhő-képződésre számíthatunk. Éjszaka a legtöbb helyen csökken a felhőzet, majd szombaton fátyol- és gomolyfelhők mellett ismét sok lesz a napsütés.

Szombaton a déli területeken lokálisan jelentősebb mennyiségű csapadék is hullhat. Az északi, északkeleti szelet ma a Nyugat-Dunántúlon, holnap északkeleten is erős lökések kísérhetik. Zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 13 és 18 fok között alakul, néhol ennél kissé hűvösebb is lehet.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton többnyire 26 és 32 fok között várható.

Európa

  • Skandinávia felett ciklon örvénylik, arrafelé többnyire felhős az ég, sok helyen esik az eső, a csúcshőmérsékletek általában 15 fok alatt alakulnak. Ugyancsak ciklon található Olaszország felett, a térségben többfelé fordul elő eső, zápor, zivatar.
  • Labilis a levegő Közép-Európa térségében, emiatt szórványosan itt is előfordulnak zivatarok.
  • Nyugat-Európába az Atlanti-óceán felől magasnyomás nyúlik be, errefelé sok a napsütés, de Franciaország és Spanyolország egyes részein az ilyenkor megszokottnál alacsonyabbak a hőmérsékletek.
  • Ezzel szemben Kelet-Európában szokatlanul meleg van, több helyen 30 fok körül alakul a maximum-hőmérséklet. Hasonlóan meleg kontinensünkön mindössze az Égei-tenger környékén van.
  • A Kárpát-medencében is folytatódik a nyárias, meleg idő. A labilis levegő miatt továbbra is kialakulhatnak helyenként záporok, zivatarok.Érdekes hírek

Fotó: Pexels

Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...