A hétvégén egyre kevesebb helyen várható havazás, de erős lehűlés várható. Napközben is mínuszokra kell készülni, a leghidegebb helyeken mínusz 15 Celsius-fok alá is hűlhet a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Péntek

Túlnyomóan borult lesz az ég, estefelé északkeleten csökken a felhőzet. Napközben elsősorban a Dunántúl délnyugati felén várható havazás, helyenként havas eső. Néhol megerősödik a szél, elsősorban nyugaton gyenge hófúvás is kialakulhat.
Veszélyjelzésében a meteorológiai szolgálat a havazás miatt Baranya, Somogy és Zala, a hófúvás miatt Vas és Zala megyére adott ki elsőfokú figyelmeztetést.

 • A minimumhőmérséklet mínusz 4 és plusz 1 fok között valószínű.
 • A nappali maximumom mínusz 1 és plusz 5 fok között alakulnak, délkeleten lehet legenyhébb az idő.

Szombat

A délnyugati, nyugati megyékben reggel még szállingózhat a hó, délután néhol futó hózápor sem zárható ki. Másutt általában gyengén felhős, napos idő várható. A légmozgás élénk, északkeleten, keleten többfelé erős lesz.

 • A leghidegebb órákban mínusz 10 és mínusz 1, napközben mínusz 3 és plusz 4 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap

Néhol előfordulhat hózápor. Jellemzően változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. A szél többfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik, ezért hófúvásokra is számítani kell.

 • A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 14 és mínusz 7 fok között alakul, de a havas, szélvédett tájakon mínusz 15 fok alá is lehűlhet a levegő.
 • A nappali maximumértékek mínusz 7 és mínusz 2 fok között alakulnak – olvasható az előrejelzésben.Időjárási helyzet Európában

 • Alapvetően továbbra is két nagyméretű légköri képződmény alakítja Európa időjárását.
 • A kontinens északi felén anticiklon húzódik, területén változóan felhős az ég, hideg az idő.
 • A csúcsérték sokfelé -10 fok alatti, éjszakánként pedig -20, -25 fok alá hűl le a levegő.
 • Dél-Európa felett ciklonális a mező. Az Appennini- és a Balkán-félszigeten, de az Alpok és a Kárpátok vidékén is sok a felhő, többfelé fordul elő vegyes halmazállapotú csapadék.
 • Délnyugaton, a Pireneusi-félszigeten viszont napos az idő, és ott van a legmelegebb, Portugália, Spanyolország déli részén 20, 21 fokig is felmelegszik a levegő.
 • Péntek estig a Kárpát-medencében a déli ciklonális mező hatása fokozatosan gyengül, holnap a délnyugati területekre szorul vissza a csapadék.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...