Kövesse Facebook oldalunkat!

Támogatta a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. mai közgyűlése, hogy a társaság igazgatósága a BÉT honlapján tavaly közzétett, a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt.-vel tervezett stratégiai együttműködés lépéseit végrehajtsa. Ennek értelmében a Konzum Nyrt. 350 forintos részvényárfolyamon, 8,2 milliárd forintos tőkeemelést hajt végre a biztosítóban, amellyel megszerzi a CIG 24,85 százalékos tulajdonát.

A részvényesek emellett hozzájárultak, hogy a CIG Pannónia 6,16 százalékos tulajdont szerezzen a Konzum Nyrt.-ben. A kereszttulajdonláshoz szükséges tranzakciókat a felek a 2017. december 12.-én nyilvánosságra hozott részvényárfolyamokon és feltételekkel valósítják meg.

A CIG Pannónia rendkívüli közgyűlésének döntése értelmében a biztosítótársaság új részvények zártkörű forgalomba hozatalával, 8,2 mrd Ft alaptőke-emelést hajt végre.

A 350 forintos kibocsátási értékű új részvények jegyzésére kizárólag a Konzum jogosult

  • A Konzum a tranzakciót követően 24,85 százalékos tulajdont szerez a CIG-ben, a társaság befolyásszerzéséhez az MNB felügyeleti jóváhagyása szükséges.
  • Ezzel egyidőben a KONZUM PE Magántőkealap 1.368.851 darab KONZUM Nyrt. 25 Ft-os névértékű részvényt értékesít a CIG Pannónia Nyrt-nek 3.000 Ft-os árfolyamon, így a CIG Nyrt. a mai közgyűlési döntés alapján a tranzakció zárásakor 6,16 százalékos tulajdont szerez a Konzum Nyrt.-ben.

Magas közkézhányad és fenntartható növekedés az együttműködési célok között

  • A CIG tőkeemelésének, illetve a kereszttulajdonosi struktúra létrehozásának célja a két társaság partneri együttműködésének kialakítása, illetve erősítése a hazai biztosítási piacon.
  • Ennek keretein belül a CIG Pannónia Nyrt. nem csupán jelentősen erősíti tőkehelyzetét, de újabb értékesítési csatornákat is elérhet üzletszerzési kapacitásának növelése érdekében.
  • A Konzum Nyrt. és a CIG Pannónia, mint a hazai nyilvános értékpapírpiac szereplői, a jövőben kölcsönösen segítik egymás gazdasági tevékenységét, sikeres és nyereséges működését, illetve piaci pozícióik javítását.
  • A társaságok együttműködésük során a részvényesi érték maximalizálására, a magas közkézhányaddal bíró tőzsdei jelenlét fenntartására, továbbá a fenntartható növekedés biztosítására törekszenek.
Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...