Kövesse Facebook oldalunkat!

Élénk érdeklődés és kiemelkedő leütések jellemezték a BÁV december 19-i kortárs árverését. A legmagasabb, több mint négyszeres áron, 1,7 millió forintért az új avantgárd egyik kiemelkedő alkotója, Molnár Sándor egy korai festménye kelt el. 15 év után rendezett újra kortárs árverést az Aukciósház, amely továbbra is jelentős gyűjtői és befektetési potenciált lát ebben a szegmensben.

Az aukción elsősorban a jól ismert, neves művészek és művek szerepeltek kiválóan

Kiemelkedett közülük Molnár Sándor Dél című alkotása, amely jelentős licitharc után 1,7 millió forintért kelt el. A Kossuth-díjas festőnek ez a korai képe már eddig is illusztris gyűjteményeket gyarapított, nem véletlen, hiszen igazi művészeti csemegének számított a műtárgypiacon. 

Szépfalvi Ágnes

Szintén jól szerepelt az aukción, akinek munkássága főként a férfi-nő kapcsolatot boncolgatja. Jó példázza ezt a művész sokat publikált és többször kiállított Angolvörös és kékesszürke forgatás című ,2002-es képe, amely 1,5 millió forintért talált gazdára. „Néha azon kapom magam, hogy életem filmjelenetekre emlékeztet” – nyilatkozta a művész néhány éve, amire a BÁV-nál elárverezett kép is tökéletesen reflektál.

Szépfalvi Ágnes: Angolvörös és kékesszürke forgatás - Fotó: BÁV
Szépfalvi Ágnes: Angolvörös és kékesszürke forgatás – Fotó: BÁVHincz Gyula

Aktok című alkotását szintén 1,5 millió forintért adták el. A festő eddig ismeretlen korszakát, egy több mint 10 évig tartó szerelmi viszonyból származó gyűjteménnyel együtt a közelmúltban tárták fel a BÁV szakértői. Az innen származó másik nagyméretű alkotása az őszi aukción 6,6 millió forintért kelt el.

Hincz Gyula: Aktok - Fotó: BÁV
Hincz Gyula: Aktok – Fotó: BÁV

FeLugossy László

A festő képei ugyancsak remekül szerepeltek az aukción. A néhány év múlva nagy valószínűséggel emblematikus alkotássá váló Vonatra várva című képe 1,3 millió forintért talált új gyűjteményre

FeLugossy László: Vonatra várva - Fotó: BÁV
FeLugossy László: Vonatra várva – Fotó: BÁV  • Ef. Zámbó István művei körül is hosszú licitharcok alakultak ki: a legmagasabb 560 ezer forintos árat a Körforgás című képe érte el. 
  • Bukta Imre festményei közül Dezső a harangozó című képet pedig közel félmillió forintért adták el. 
  • Emellett Hajdú Kinga hiperrealista csendéletei is nagyon népszerűek voltak.
  • Sokan licitáltak Mauer Dóra egy kisméretű linómetszete is, ami jól mutatja, hogy a nemzetközileg is magasan jegyzett művész alkotásait –- többek között a közelmúltban rendezett életmű kiállításának is köszönhetően – a hazai közönség is értékeli és keresi.

A fiatal nemzedék tagjai közül többek között Földi Péter, Hatházi László, Tamási Claudia vagy Verebics Ágnes alkotásaira érdemes figyelni, amelyek kivétel nélkül jóval a kikiáltási ár fölött keltek el.

Jövőre is havonta rendez majd árveréseket a BÁV

A sikeres 2017-es aukciós szezon után a BÁV jövőre is havonta rendez változatos tematikájú árveréseket. A 2018-as év, immár szokásos módon a plakátaukcióval indul január 24-én.

További információk az aukcióról a www.bav.hu/aukcio oldalon érhetők el.

Tetszett a cikk? Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...