Kövesse Facebook oldalunkat!

A hazai pénztárpiacon elsőként bevezeti a portfóliómegosztási lehetőséget az Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár, a pénztártagok nyugdíjcélú megtakarításukat tetszőleges arányban, egyszerre két különböző kockázatú és hozamú portfólióban kamatoztathatják.

A jogszabályi környezet a befektetés két portfólióban történő megosztására 2016-ban teremtette meg a lehetőséget. Az újítás egyik legnagyobb előnye, hogy a szolgáltatást választók ezáltal teljesen személyre szabhatják befektetésüket – ismerteti közleményében az Aranykor.

Az Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár tagjai négy különböző eszközösszetételű és hozamelvárású portfólió közül választhatnak.

A legmérsékeltebb kockázatú portfólió rövid- és hosszú lejáratú állampapírokat tartalmaz, a továbbiakban egyre nagyobb arányban kezelnek részvényeket a fejlett– és a fejlődő világból, így növelve a hozamot és persze a kockázatot is.

Jelenleg a vagyon 8,07 százalékát tartják a tagok a legalacsonyabb kockázatú portfólióban, amelynek:

  • 15 éves átlagos nettó éves hozama 7,21 százalék,
  • 10 éves átlagos nettó éves hozama 7,52 százalék,
  • a 2016. évi átlagos nettó éves hozama pedig 5,59 százalék volt.

Aranykor a negyedik legnagyobb piaci szereplő az 1,1 millió tagú, 1300 milliárd forint vagyont kezelő negyven szereplős önkéntes nyugdíjpénztári piacon.

Tetszett a cikk? Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...