Kövesse Facebook oldalunkat!

A Netrisk.hu várakozásai szerint az érintett autósok jelentős része idén is az utolsó napokra hagyja annak eldöntését, hogy elfogadja-e biztosítójának jelenlegi ajánlatát a következő egy éves időszakra vagy inkább szerződést vált. A péntek éjféli határidőig már csak öt nap van hátra, a korábbi tapasztalatok alapján ezalatt még 30-40 ezer kgfb-szerződés felmondására kerülhet sor.

Az év végi évfordulós szerződések felmondásainak legkésőbb december 1-jén éjfélig be kell érkezniük az illetékes biztosítóhoz

Emiatt pénteken már az összehasonlító portálok is csak korlátozásokkal fogadnak be ilyen megbízásokat. A Netrisk.hu például az aznap 12 óráig beérkezett megrendelések esetében vállalja át a felmondásokat azzal a feltétellel, hogy az ügyletre rendelkezik érvényes alkuszi megbízással – figyelmeztet Sebestyén László, a piacvezető biztosítási portál, a Netrisk.hu vezérigazgatója.

  • Annak az autósnak, akinek a jogszabályi feltételeknek megfelelő, idén még kizárólag írásban közölt felmondása nem érkezik be a törvényi határidőn belül a biztosítójához, az alapesetben a következő egy évre megállapított új díjon viszi tovább a jelenlegi kötelező biztosítását.
  • Ha ennek ellenére egy másik szerződést köt, az a törvény értelmében érvénytelen lesz. Ezért célszerű a felmondásról időben és formailag megfelelő módon gondoskodni.

A december 1-jei határidő ugyanakkor csak a jelenlegi szerződés felmondására vonatkozik, új szerződés megkötésére egészen december 31-ig van lehetőség.

Az új szerződés első díjrészletét pedig legkésőbb március 1-jéig kell rendezni, ellenkező esetben azt a biztosítóknak a törvény rendelkezése szerint törölniük kell.

Aktuális helyzetkép

  • A Netrisk.hu-nál eddig leadott több mint 30 000 megrendelés összegzése alapján megállapítható, hogy továbbra is három biztosító: a K&H, az Allianz és az Union köti az év végi évfordulós szerződések közel kétharmadát. Ez a sorrend a kampány végéig már érdemben nem változik.
  • Az eddig megrendelt szerződések baleseti adóval növelt átlagos díja 21.800 forint körül alakult.
  • Azok az ügyfelek, akik végül váltottak, átlagosan 6000 forint körüli összeget takarítottak meg.

Tetszett a cikk? Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...