Kövesse Facebook oldalunkat!

A franchise ingatlanközvetítésben a Duna House hálózata 3,3 milliárd forint jutalékot ért el az idén a harmadik negyedévben, ami éves szinten 6,1 százalékos, az előző negyedévhez képest pedig 5,2 százalékos növekedés – közölte az ingatlan- és pénzügyi közvetítő társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján pénteken.

A Duna House a harmadik negyedévről rendelkezésre álló előzetes mérőszámok alapján ismertette, hogy ebben a szegmensben Magyarországon 2,1 milliárd forint értékű jutalékra tettek szert, ami 3,4 százalékkal maradt el az egy évvel korábbi értéktől. Ezt elsősorban a megemelkedett hitelkamatokkal és a vásárlóerő csökkenésével magyarázták.

Ugyanakkor kiemelték, hogy Lengyelországban rekordvolument ért el a csoport az 1,094 milliárd forintos hálózati jutalékkal, ami 2022 harmadik negyedévéhez képest 43,1 százalékos bővülés.

Olaszországban a felvásárolt Realizza hálózat 80 millió forint jutalékot generált, ez éves összevetésben 38,2 százalékos csökkenés.

A tájékoztatóban arra is kitértek, hogy a saját tulajdonú irodák jutalékbevétele idén július és szeptember között 460 millió forintot tett ki, ami az előző év azonos időszakához képest 9,4 százalékos emelkedés.

Magyarországon a harmadik negyedévben elért jutalékbevételek értéke az éves szinten mért 9,9 százalékos visszaesés mellett is 185 millió forint volt.

A lengyel saját irodák negyedéves 207 millió forintos jutalékbevétele az egy évvel korábbihoz viszonyítva 53,9 százalékkal emelkedett.

A cseh saját iroda negyedéves jutalékbevétele elérte a 68 millió forintot, ami 2022 harmadik negyedévéhez képest 15,5 százalékos mérséklődés.

A harmadik negyedév alatt a csoport által közvetített hitelvolumen 177 milliárd forintot tett ki, ez 6,9 százalékkal kevesebb volt, mint egy évvel korábban, de 6,8 százalékkal meghaladta a második negyedév adatait – közölték.

A Duna House Holding Nyrt. a BÉT prémium kategóriás kibocsátója. Részvényei pénteken délután 1,06 százalékos gyengülés mellett, 558 forinton álltak, az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyam 760, a legalacsonyabb 395 forint volt.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...