Kövesse Facebook oldalunkat!

Éjszaka is borult, párás idő várható. Csütörtökön a nyugati megyékben van esély pár órás napsütésre, míg keleten továbbra is borult időre számíthatunk. Délnyugat felől kiterjedt csapadékrendszer érkezik, többfelé várható eső, zápor. Jelentős mennyiség az ország déli felén valószínű.

A csapadékzóna fokozatosan kelet, északkelet felé elhagyja az országot, mögötte csütörtökön napközben a keleti, este az északnyugati megyékben fordulhat elő gyenge eső, északkeleten néhol zápor. Az egyre nagyobb területen északnyugatira forduló szelet helyenként élénk lökések kísérhetik.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8 fok között alakul.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 5 és 12 fok között alakul, északkeleten lesz a leghidegebb.

A Kárpát-medencét egy mediterrán ciklon felhő- és csapadékrendszere éri el, többfelé számíthatunk esőre, jelentős mennyiség az ország déli felén valószínű. Csütörtökön ennek a ciklonnak a hátoldalára kerülünk és már csak kevés helyen lehet eső, zápor.

Időjárási helyzet Európában

Kontinensünk nyugati részén egy hosszan elnyúló frontálzóna hatására a területen sok a felhő, és több helyen csapadékos az idő. Általában 10 és 15 mm között alakul a napi csapadékösszeg, de a legnagyobb összeget az spanyolországi Grazalema településről jelentették, ott 95 mm gyűlt össze.

A Skandináv-félsziget felett egy anticiklon található, arrafelé nyugodt az idő, a hőmérséklet egyes részeken napközben sem emelkedik -5 fok fölé. Oroszország délnyugati része felett is egy légörvény található, melynek melegfrontja több helyen is havazást okoz, a hidegfrontja mögött pedig főleg a Balti-államok térségébe északkeleti irányból egyre hidegebb levegő szivárog.

Nyitókép: Unsplash.

Nyitókép: Unsplash.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...