Kövesse Facebook oldalunkat!

A budapesti kerületek állnak az élen az idén is az Otthon Centrum élhetőségi rangsorában – közölte az MTI-vel az ingatlanközvetítő cég, amely az “életminőség-indikátor” számításakor az egészségügyi, oktatási, foglakoztatási és népmozgalmi mutatószámokat vette figyelembe.

A vezető helyeken a főváros I. és V. kerülete, vagyis a Várnegyed és a Belváros áll. Az első tízben további hat budapesti városrész található, a II., VI., a VII., a IX., a XI. és a XII. kerület, csak két vidéki település jutott be az élmezőnybe. Eger a hatodik, Veszprém a kilencedik helyen áll. A vidéki nagyvárosok általában a középmezőnybe kerültek, egymáshoz közeli értékekkel. Hasonlóképp állnak a fővárosi agglomeráció legélhetőbb települései, Gödöllő és Szentendre is – írták.

A lakásvásárlók a magasabb életminőséget kínáló környezetért hajlandók többet fizetni, ennek következtében az ingatlanárak a jobb körülményeket biztosító városokban magasabbak, és ezekben a városokban a vándorlási mérleg is pozitív. Nem véletlen, hogy az I., a II., az V., és a XII. kerület a legdrágább – írták.

Számos megyeszékhely ugyanakkor alulértékelt a szolgáltatások színvonalához képest, főképp Salgótarján és Szekszárd – írták. Az Otthon Centrum ezt egyebek között a közbiztonsággal vagy a szabadidős lehetőségekkel magyarázza.

A felmérésben a 20 ezer fősnél népesebb városokat értékelték egészségügyi, oktatási, foglakoztatási és népmozgalmi mutatószámokat alapján. Az árak számításánál a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) társasházi lakások árait összesítő adatait vették figyelembe.

Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...