Kövesse Facebook oldalunkat!

Hajnalra párássá válik a levegő, foltokban zúzmarás köd is képződhet. Szerdán ezek megszűnését követően napos idő várható, de délután egy szakadozott keskeny felhősáv vonulhat nyugatról kelet felé, később este határozottan megnövekszik, megvastagszik a felhőzet.

Ekkor a Nyugat-, Délnyugat-Dunántúlon már lehet vegyes csapadék: délnyugaton inkább eső, északabbra haladva havas eső, havazás, de néhol ónos eső is kialakulhat.

Napközben kedden az északnyugati, északi, szerdán a délire forduló szél sokfelé lesz élénk, Sopronnál, a Bakonyban, illetve ma a Zemplénben olykor erős is.

  • A legalacsonyabb éjszaka hőmérséklet általában -8 és -2 fok között alakul, de a fagyzugokban -10 fok alá is lehűlhet a levegő.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 1 és 6 fok között alakul.

A Kárpát medence időjárását szerda estig egy köztes anticiklon alakítja, így a legtöbb helyen nyugodt, csapadékmentes idő várható.

Időjárási helyzet Európában

Európa időjárását ciklonok teszik változatossá.

  • A Balkán-félsziget felett továbbra is ciklon örvénylik, hullámzó frontrendszerét jelentős esőzések kísérik, a legtöbb helyen 20-40 mm közötti értékeket mértek, de Bariban 87 mm csapadék is hullott.
  • A Skandinávia felett elterülő anticiklon rendkívül hideg időjárást okoz, a minimumok sokfelé -30 fok körül alakultak, de Naimakkában -43,4 fokig is lehűlt a levegő. Izlandtól egészen Svájcig egy okklúziós front hatására több helyen esik az eső, illetve havazik.
  • A Brit-szigeteket elérte a Barra nevű viharciklon, a legerősebb széllökések meghaladják a 110 km/h-t.

Nyitókép: Unsplash / Illusztráció.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...