Kövesse Facebook oldalunkat!

A Magyar Nemzeti Bank engedélyezte a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. számára, hogy a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt.-ben 100 százalékos közvetlen tulajdonon alapuló minősített befolyást szerezzen – közölte a CIG kedden a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A közlemény szerint a jegybank ugyanezt a mértékű befolyás szerzést a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt.-ben (EMABIT) is engedélyezte a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft.-nek.

Hozzátették, az MNB egyúttal úgy döntött, hogy a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. „A” sorozatú törzsrészvényei vonatkozásában a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. által tett kötelező nyilvános vételi ajánlat jóváhagyása miatt indult eljárás folytatódhat.

A jegybank engedélye, valamint a Gazdasági Versenyhivatal a tárgykörben kelt hatósági bizonyítványának kiállításának következtében az ajánlat érdemi elbírálásának valamennyi akadálya elhárult – olvasható a társaság közleményében.

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. júniusban közölte, hogy részvényeire a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. kötelező nyilvános vételi ajánlatát benyújtotta a Magyar Nemzeti Bankhoz felügyeleti jóváhagyásra. A vételi ajánlatot azért tették, mert a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. tulajdonosi részesedése a CIG-ben 32,9 százalék volt, de 33 százaléknál többet akartak szerezni. Ez utóbbi feltétele a nyilvános ajánlattétel.

Az akkori tájékoztatás szerint a CIG papírjainak 3 havi súlyozott átlagára 326,5378 forint volt, míg az egy részvényre jutó saját tőke 147,21 forintot tett ki. A törvény szerint az ajánlati árnak e két összeg magasabbikát meg kell haladnia, így határozták meg a 327 forintot.

A Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. nagyvállalati ügyfelek kiszolgálására szakosodott, egyedi igényeket kielégítő nagyvállalati biztosítási megoldásokat kínál. A társaság 2003-ban alakult, árbevétel alapján ezen a piacon a legnagyobb szereplő Magyarországon. A 12 vállalatból álló cégcsoport árbevétele 2020-ban 9 milliárd forintot meghaladó volt, az általuk közvetített biztosítások díjállománya meghaladta a 100 milliárd forintot.

Az idén az első fél évben a CIG Pannónia csoport bevétele 18,4 milliárd forintra nőtt, ami 68 százalékos növekedés a múlt év azonos időszakához képest. A konszolidált adózott nyereség 668 millió forinttal 506 millió forintra apadt. A cég saját tőkéje az év végi 13,8 milliárd forintról 13,6 milliárd forintra csökkent 2021 első hat hónapjában.

A CIG Pannónia részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek, a papír kedden 0,32 százalékos emelkedéssel, 315 forinton zárt, éves maximuma 379, minimuma 265 forint volt.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...